Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 20 июля 2024, вопрос №116015

ВЛК при відсрочці для обмежено придатних

Добрий день, цікавить чи є вже досвід як відбувається процес, коли особа яка має тимчасове посвідчення з обмеженою придатністю приходить отримувати відстрочку з навчання? Таку особу направляють на ВЛК перед тим як розглядають відстрочку? Чи надають останню, а поновлення статусу вже потім до лютого 25 року? І чи міняється тимчасове посвідчення повністю з новим статусом придатності, чи вже військовий видається квиток. Не можу знайти з цього приводу жодної інформації та прикладів. Через місяць планую йти подавати на відстрочку маючи таку ситуацію.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    З практики, у більшості випадків, направляють на ВЛК до оформлення відстрочки.

    Ваше тимчасове посвідчення є належним ВОД та не підлягає обов'язковій заміні.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Денис Клиент месяц назад

      Дякую за відповідь. От тільки місця в тимчасовому посвідченні для нового статусу немає, там все у печатній формі та скоріше за все змусять його оновлювати. А ще ВЛК 100% покладе на обстеження у 1, а може навіть у 2 лікарні в моєму випадку. На кожну лікарню по 14 днів? Там ще знаю місць вільних може не бути та вони переносять по запису на місяць вперед. Я це все до того, що з 1 вересня починається вже навчання, і якось не дуже приємно що початок навчання прийдеться витрачати на стаціонарне обстеження (якщо піду в ТЦК десь у середині серпня)... яка в кінцевому випадку все одно має надати бронь. Взагалі якась цікава ситуація, ще якщо оновлювати посвідчення, то при подачі буде одно, а потім після видадуть інше.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Якщо у Вашому тимчасовому посвідченні не буде місця для внесення інформації про ВЛК - то Вам доведеться змінити ВОД.

    При оформленні відстрочки, як правило, на ВЛК не направляють, але у зв'язку з тим, що Вас визнали обмежено придатним, то Вам можуть оформити відстрочку після медогляду.

    Головне - зареєструйте заяву про відстрочку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України