Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 22 июля 2024, вопрос №116140 340₴

Пакет документів для отримання довідки про перебування авто на військовому обліку

втрачене свідоцтво про реєстрацію автомобіля, власником якого є юридична особа. які документи необхідно підготувати у ртцк та сп, щоб отримати довідку про те, що дане авто перебуває на військовому обліку?

Ответы юристов (8)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Отримайте дублікат свідоцтва в МРЕВ.

    Альона Клиент 2 месяца назад

    саме МРЕВ вимагає наявність даної довідки.

    • Богун Сергій Павлович
      8.8%

      Отримайте цю вимогу в письмовій формі. Після цього направте запит до ТЦКСП долучивши до запиту копію вимоги МРЕВ.

      Також додайте документи (установчі, реєстраційні) щодо ЮО.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    35.3%

    Доброго дня, Альона!

    Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1921 затверджено Положення про військово-транспортний обов'язок.

    Згідно з пункту 11 Положення для державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС (крім транспортних засобів, власниками яких є громадяни), крім документів, необхідних для реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку, представником підприємства, установи чи організації, транспортні засоби яких підлягають реєстрації (перереєстрації), зняттю з обліку, подається довідка, форма якої визначається Міноборони, з відміткою керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки про постановку транспортного засобу на військовий облік або зняття з такого обліку.

    12. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки та органи військового управління ведуть військовий облік транспортних засобів і техніки з метою планування передачі підприємствами, установами та організаціями транспортних засобів і техніки для задоволення потреб військових формувань на особливий період.

    13. Для забезпечення ведення територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки та органами військового управління військового обліку транспортних засобів і техніки органи Державної служби з безпеки на транспорті, інспекцій державного технічного нагляду місцевих держадміністрацій подають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки інформацію про реєстрацію (перереєстрацію), зміну реєстраційних даних та зняття з обліку транспортних засобів і техніки на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Зазначена інформація подається щороку не пізніше 20 червня та 20 грудня або протягом п’яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

    Інформація про реєстрацію (перереєстрацію) та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період, подається до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки територіальними органами з надання сервісних послуг МВС щокварталу та протягом п’яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів від таких центрів.

    15. Керівники підприємств, установ та організацій подають територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці, за формою згідно з додатком 1.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    11.8%

    Вітаю Вас!

    Вам потрібно звернутися до ТЦК та отримати довідку про перебування транспортного засобу на військовому обліку.

    Підготуйте заяву про видачу даної довідки, копію наказу про призначення відповідальної особи/доручення відповідальній особі на отримання відповідної послуги, документ, що посвідчує відповідальну особу (паспорт), копію установчих документів (рішення про утворення юридичної особи, засновницький договір, статут, положення, установчий акт, установчий договір тощо).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Середницький Євгеній Вікторович
    22.1%

    Вітаю, для відновлення свідоцтва про реєстрацію автомобіля, який перебуває на балансі юридичної особи, та отримання довідки про те, що дане авто перебуває на військовому обліку в РТЦК та СП (Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки), потрібно підготувати наступні документи:

    Підготовка документів для отримання довідки про військовий облік автомобіля
    1. Заява від юридичної особи:
      • Оформіть заяву від імені юридичної особи, яка є власником автомобіля. Заява повинна бути підписана керівником підприємства та завірена печаткою.
      • У заяві вкажіть мету звернення, зокрема необхідність отримання довідки про те, що автомобіль перебуває на військовому обліку.
    2. Документи про реєстрацію юридичної особи:
      • Копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
      • Копія статуту підприємства (перші та останні сторінки з печаткою).
    3. Довіреність на представника:
      • Якщо документи подає представник юридичної особи, необхідно оформити довіреність на ім'я цієї особи. Довіреність має бути завірена печаткою підприємства та підписом керівника.
    4. Документи на транспортний засіб:
      • Копія технічного паспорта або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (якщо є копії).
      • Копія акта приймання-передачі транспортного засобу або іншого документа, що підтверджує право власності юридичної особи на автомобіль.
    5. Інші документи:
      • Довідка про взяття на облік транспортного засобу у військовому комісаріаті, якщо вона вже є.
    Процедура отримання довідки
    1. Подання заяви:
      • Зверніться до РТЦК та СП за місцем реєстрації юридичної особи.
      • Подайте всі необхідні документи та заяву.
    2. Розгляд заяви:
      • РТЦК та СП перевірить подані документи та, у разі необхідності, запросить додаткові відомості.
    3. Отримання довідки:
      • Після перевірки документів вам буде видана довідка про те, що автомобіль перебуває на військовому обліку.
    Важливі моменти
    • Підтвердження права власності: Переконайтеся, що всі документи на автомобіль належним чином оформлені та підтверджують право власності юридичної особи.
    • Актуальність документів: Перевірте, щоб всі документи, які ви подаєте, були актуальними та належним чином завіреними.

    Рекомендується звернутися до РТЦК та СП заздалегідь для уточнення можливих додаткових вимог або процедур, які можуть бути специфічними для вашого регіону.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    13.2%

    Вітаю Вас.

    На мою точку зору, якщо без даної довідки сервісний центр не виготовить нове свідоцтво про реєстрацію ТЗ, варто звернутися від імені керівника юридичної особи до ТЦК та СП із запитом щодо підтвердження інформації про перебування такого авто на військовому обліку. За потреби отримайте із сервісного центру письмовий запит щодо обов'язковості подання такої довідки.

    Якщо Ви подавали регулярні звіти до ТЦК та СП двічі на рік, не бачу проблем у отриманні інформації від ТЦК.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович
    8.8%

    Доброго дня, вам треба звернутись до ТЦК де машина перебуває на обліку, з документами права власності. і ВАМ ТАМ БЕЗ Проблем видадуть зазначену вами довідку, після чого рушайте до МРЕО і отримайте дублікат техпаспорту на авто.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України