Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 26 июля 2024, вопрос №116450

що мені дальше робити

Доброго дня,зупинила УТБ виписали постанову за відсутність книги водія пвд час перевірки але так склалась ситуація що через те що поспішав забув її вдома тобто наявність її є,чи є в мене якісь шанси не отримати 17000?і який в подальшому може бути штраф?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Згідно з пунктом 6.3 Наказу №340 "Про затвердження Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів"

    одій, що керує ТЗ, який не обладнаний тахографом, веде індивідуальну контрольну книжку водія або повинен мати копію графіка змінності водіїв".

    Стаття 48 Закону України "Про транспортний засіб" зазначає:

    "Документами для здійснення внутрішніх перевезень вантажів є:

    для автомобільного перевізника - документ, що засвідчує використання транспортного засобу на законних підставах, інші документи, передбачені законодавством;

    для водія - посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, товарно-транспортна накладна або інший визначений законодавством документ на вантаж, інші документи, передбачені законодавством".

    Відповідно до абзацу 3 статті 60 Закону України "Про транспортний засіб":

    "перевезення пасажирів та вантажів за відсутності на момент проведення перевірки документів, визначених статтями 39 і 48 цього Закону, - штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;"

    Отже Вам прийдеться заплатити штраф у розмірі 17000 грн.

    Якщо Ви немаєте змоги бути присутніми при розгляданні справи то її розлянуть без Вашої участі. За Вашу відсутність при розгляді справи штраф не накладається.

    Проте, якщо В Вас є аргументи відповідно до яких Ви можете оскаржити дане рішення, наприклад, що водій перевозив вантаж для власних потреб, то тоді краще бути присутньою на засіданні. Так як Ви знаходитесь за кордоном, то можете скористатися послугами адвоката у місці де буде розглядатися справа, підписавши з ним угоду. В даному випадку адвокат буде представляти Ваші інтереси і діяти від Вашого імені.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Ваше право на книжечку існувало (незалежно від того, що фізичне тіло книжечки було далі від Вас). Отже, підстави для притягнення Вас до адмін відповідальності відсутні.

    Наведіть відповідні письмові заперечення у суді, наголосіть на принципі верховенства права, і удачі Вам ).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України