Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 июля 2024, вопрос №116489

Заява на відстрочку від мобілізації по догляду за мамою (інвалід 1 групи)

Перевірте, будь ласка, правильність заяви та список супровідних документів:

ЗАЯВА

Я, Назаров Олександр В’ячеславович 27.07.1981 р.н., повідомляю, що є особою, яка на підставі пункту 13 частини 1 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягає призову на військову службу під час мобілізації.
На підставі викладеного прошу розглянути мою заяву та оформити мені у порядку, визначеному постановою Кабінета Міністрів України від 16 травня 2024р. № 560, довідку про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.
Про результати розгляду заяви та прийняте рішення прошу повідомити мені письмово за адресою, що зазначена в заяві.

Додатки:
• Копія паспорта Назаров О.В.
• Копія військового квитка Назаров О.В.
• Копія паспорта Назарова Т.Ф.
• Копія свідоцтва про народження Назаров О.В.
• Копія довідки МСЕК Назарова Т.Ф.
• Копія витягу з реєстру територіальної громади Назаров О.В.
• Копія витягу з реєстру територіальної громади Назарова Т.Ф.
• Копія довідки про отримання (неотримання) допомоги по догляду на непрофесійній основі за Назаровою Т.Ф. 1Б група інвалідності, яка видана Назарову О.В.
• Копія акту встановлення факту здійснення догляду за Назаровою Т.Ф. 1Б група інвалідності, який видан Назарову О.В.

Ответы юристов (13)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Ви отримали акт (Додаток 8)?

    І довідка все ж таки про отримання допомоги чи неотримання?

    Хто, окрім Вас є з родичів у матері? Чоловік, інші діти?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олександр Клиент месяц назад

    Вітаю, Юрій.

    Ви отримали акт (Додаток 8)? Так

    І довідка все ж таки про отримання допомоги чи неотримання? Отримання

    Хто, окрім Вас є з родичів у матері? Чоловік, інші діти? Окрім мене нікого немає

    Прикріпляю довідку і акт.

    Хочу дистанційно подати документи на відстрочку рекомендованим листом Укрпоштою. Як правильно це зробити, щоб отримати відповідь від ТЦК в 7 денний термін?

    Дякую за допомогу.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      У Вас акт для перетину кордону. Наразі ТЦК не приймають останній, так що його можете не додавати у додатки. Вам достатньо довідку про отримання компенсації за догляд на непрофесійній основі.

      • Олександр Клиент месяц назад

        Хочу дистанційно подати документи на відстрочку рекомендованим листом Укрпоштою. Як правильно це зробити, щоб отримати відповідь від ТЦК в 7 денний термін?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Потрібно надіслати документи цінним листом з описом вкладення, аби Ви мали доказ того, які саме документи відправили до ТЦК. З приводу тижня, то навряд чи, оскільки на практиці ТЦК наразі розглядать заяви довше.

          • Олександр Клиент месяц назад

            Дякую Вам за відповідь. Відповідь про прийняте рішення (прошу повідомити мені письмово за адресою, що зазначена в заяві) також буде надано Укрпоштою? Чи це потрібно обов'язково йти в ТЦК? На який термін вони дають відсрочку?

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Можуть повідомити і по телефону, що "Ваша заява розглянута, приходьте до ТЦК".

              Відстрочка надається на три місяці.

    Олександр Клиент месяц назад

    Відстрочка надається на три місяці. Через три місяці мені потрібно повторно надіслати ті ж самі копії документів цінним листом з описом вкладення?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Постановою КМУ №560 зазначено, що для продовження відстрочки Ви повинні надати до ТЦК заяву. Якщо ж останній не зможе провести перевірку. то тоді запитає в Вас необхідні документи.

      Для продовження строку дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язаний з виданням Указу Президента України про продовження строку проведення мобілізації подає (надсилає) на розгляд комісії заяву у паперовій або електронній формі, зокрема, у разі технічної реалізації засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста.

      У разі неможливості провести перевірку у військовозобов’язаного підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомляє про необхідність надання відповідних підтвердних документів.

    Олександр Клиент месяц назад

    Можу ще запитати про розлучення? Дружина, як почалась війна забрала 3х річну доньку і поїхала в Німеччину. Там знайшла собі нового чоловіка, подала на розлучення і не дає спілкуватись з донькою. Кожен місяць скидаю 2000 грн на отримання дитини, більше наразі не можу. Вона хоче забрати квартиру, яку я купив під час шлюбу і авто. Засідання суду буде 13.08.2024. Я 23.06.24 р написав Заяву про надання строку примирення і попросив 6 місяців на примирення. Але вона 26.07.2024р. написала зустрічну заяву про те, що не може бути на слуханні і просить задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

    Потрібна Ваша порада, як добитись надання строку примирення в суді, а також чи є в мене хоча б маленький шанс повернути дитину?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Щодо строку примирення, то все залежатиме від судді і від тих аргументів, які надали Ви "за" та Ваша дружина "проти".

      Щодо дитини - складне питання. Почати потрібно з органу опіки та піклування. Подати заяву з приводу того, що дружина порушує Ваші права, як батька, оскільки Ви маєте однаковий обов'язок по вихованню та утриманню дитини. В призначенні платежу вказуєте, що це аліменти для дитини?

      • Олександр Клиент месяц назад

        Добрий день. Дякую Вам за відповіді. В призначенні платежу "На утримання Назарової Мілани Олександрівни за липень 2024р. Шкода, що спілкуватись з дитиною не дають!"

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Доброго дня, Олександре!

          Призначення платежу таке, як потрібно. З приводу спілкування з дитиною, то вирішення цього питання потрібно почати з органу опіки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 3 0 7 сент. 2024
P2P
Законы 110 0 27 авг. 2024