Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 27 июля 2024, вопрос №116508

Отримання військово-облікового документу без проходження ВЛК

Чи можна отримати ВОД у ТЦК якщо я виключений з обліку і вже давно загубив свій "взамін військового квитка", який виданий був ще у 16 років (в 2014 році) як виключеному за станом здоров'я. Тобто повноцінного військового квитка я не отримував, а тепер він, разом із підставою висновку ВЛК, потрібен для виїзду за кордон. Резерв+ вони просто не сприймають як належний доказ непридатності. І чи заставлять перепроходити ВЛК.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Я вже відповідав на одне Ваше питання зранку, де постарався освітити Вашу проблему з усіх боків. Включно з алгоритмом дій при оскарженні відмови на виїзд. У таких справах є судова перспектива щодо вирішення їх на користь заявника, але треба бути готовим до того, що це забере пару місяців, як мінімум.

    Але повернемося до питання отримання паперового ВОД. Ситуація дійсно складна:

    з одного боку, у Вас вимагають на кордоні паперовий ВОД, і через його відсутність, без огляду на наявність електронного військового документу, незаконно відмовляють у перетині кордону;

    з іншого, для отримання паперового ВОД Вам треба йти до ТЦК, й невідомо чим такий похід закінчиться. адже якщо Ви визнані непридатним до служби з виключенням з обліку, то Ви не є віськовозобов'язаним і ВОД Вам не видавати нібито не повинні.

    Крім того, у разі явки до ТЦК Вас, можливо, направлять на проходження ВЛК, пояснюючи свою вимогу тим, що без цього кроку вирішити питання з ВОД в ТЦК не зможуть. Проте ту з'являється великий ризик того, що ВЛК прийде до висновку, що Ви не є непридатним до служби, і Вас можуть знову поставити на облік з усіма негативними для Вас наслідками.

    Втім, не буває безвихідних ситуацій, і для того, аби такий вихід знайти, я волів би мати більше інформації про Вашу ситуацію. Це дасть мені можливість більш детально і предметно Вас проконсультувати.

    Переходьте у чат, поспілкуємося. Наприклад мене цікавлять кілька питань щодо проходження Вами ВЛК, де Вас визнали непридатним.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України