Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 13 августа 2024, вопрос №117513

Договір підряду нюанси

Підкажіть, які можуть бути питання до технічної частини Договору Підряду? Можливо нюанси, чи проблеми які можуть виникнути (про які не зазначалися у договорі основному)

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Технічна частина договору є його невід'ємною частиною.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайле!

    В договір підряду важливо викласти його істотні умови. Законом до них віднесено:

    Предмет: результат виконаної роботи у вигляді виготовлення, обробки, переробки, ремонту речі або результату виконання іншої роботи. Результат роботи повинен бути наочним та віддільним від діяльності підрядника.

    Ціна роботи включає відшкодування витрат підрядника та плату за виконану ним роботу. Якщо у договорі підряду не встановлено ціну роботи або способи її визначення, ціна встановлюється за рішенням суду на основі цін, що звичайно застосовуються за аналогічні роботи з урахуванням необхідних витрат, визначених сторонами .(стаття 843 ЦК України).

    Ціна у договорі може бути визначена у кошторисі (документ, в якому зазначається постатейний перелік витрат на виконання робіт), який стає частиною договору з моменту підтвердження його замовником. Кошторис на виконання робіт може бути приблизним або твердим (стаття 844 ЦК України).

    Приблизний кошторис дає змогу сторонам в ході виконання робіт відступити від визначених в ньому цін без додаткових погоджень і скоригувати їх автоматично, залежно від фактичних витрат підрядника як в бік зменшення, так в бік збільшення. Єдина умова для цього — таке перевищення не повинно істотно збільшувати визначений сторонами кошторис, внаслідок проведення додаткових робіт. Якщо в ході робіт виникне необхідність значно перевищити приблизний кошторис підрядник зобов'язаний своєчасно попередити про це замовника.

    Твердий кошторис не допускає зміни ціни, обумовленій в ньому, в односторонньому або автоматичному режимі. Його зміна допускається тільки за погодженням контрагентів, а ризик його перевищення у разі відсутності згоди на це замовника несе підрядник, якщо інше не встановлено законом.

    Строк виконання роботи (її окремих етапів) встановлюється у договору за згодою сторін. Якщо строк не встановлений, підрядник зобов'язаний виконати роботу, а замовник має право вимагати її виконання у розумні строки відповідно до сутності зобов'язання, характеру та обсягів роботи та звичаїв ділового обороту (стаття 846 ЦК України).

    Договір укладається у простій письмовій формі. За домовленістю зі сторонами можливе нотаріальне посвідчення договору.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! У будь-якому договорі повинні бути присутніми його суттєві умови. Немає поняття технічної частини. Юрист розробляє проєкт договору на підставі даних.

    Що стосується майбутніх питань, які можуть виникнути або не виникнути, то це відноситься до сфери гадання і не відноситься до цього сайту.

    Довіряйте професіоналам 0503028645


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024