Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ДТП, транспортное право, 20 августа 2024, вопрос №117966

дія в разі підстави ДТП, якщо я не зупинився

Доброго дня.
Три смуги в однім напрямі. Їхав по середній смузі. Зліва їхало повільно дві машини, червона та світла. Проїзжаючі червону машину, все ок, проїзжаючи (опережая) білу, почув удар сзаду зліва. Подивився в ліве бокове дзеркало, начебто все нормально. Враховуючи що я не побачив пошкодження, подумав що це якась підстава. Не зупинився, і поїхав до блок-поста. За блок постом, в безопасній зоні зупинився. Під'їхала якась червона машина, в ній сиділо два молодих чоловіка. Сказали що було стлокновение. Я подивився на машину зліва сзаді, але нічого не побачив. На моє питання, а де та машина світла, вони нічого не відповіли а уїхали.
Машшину брав у друга. Йому все розказав. Ми обидва прийшли к мнению що це якась підства. Бо машина має траховку. Пройшло 5 днів, позвонив хозяїн машина, сказав що дзвонили з поліції, і просили під'їхати вирішити це питання.

Що мені робити? Які документи підписати і що писати в об'яснітельной. Чи просто поговорити з поліцейським без протокола і нехай далі шукають "водія"?

Ответы юристов (1)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна

    Добрий день., Андрій. Є вірогідність написання зі сторони іншого учасника заяви в поліцію (або дзвінок на 102) про ДТП та про зникнення другого учасника (Вас) з місця пригоди. За зникнення з місця пригоди передбачена адміністративна відповідальність.

    Стаття 122-4 КУпАП Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди

    Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.

    Надавати якісь пояснення можна лише розуміючи з приводу чого викликають і що саме повідомила інша сторона. Наразі Ви скоріше за все викликаєтесь як свідок. Скоріше за все поліція попросить надати для огляду обидва авто для співставлення пошкоджень.

    З метою захисту, на мою думку доцільно витребувати відеозаписи з камер зовнішнього спостереження з місця пригоди.

    З повагою,

    адвокат Перепьолкіна Юлія


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024