Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 23 августа 2024, вопрос №118189

Як відсудити частину будинку при живих батьках

Чи можливо відсудити частину будинку при живих батьках? Прописана була незнаю чи батько можливо виписав. Документи не показують. Заповіт не бачила але є підозра що зробили на рідну сестру дар дарування.

Ответы юристов (2)

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 24 дня назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    Якщо будинок належить батькам на праві власності і Ви не є співвласником, а також не маєте право на обов"язкову частку (після смерті), то ні - жодних шансів.

    Таке поняття як прописка не існує з 2000-х років. Реєстрація місця проживання ж - не дає жодних прав претендувати на майно власників.

    Відповідно до статті 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

    Оскільки Ви не є власником, то і Ваше право діями батьків як власників - не порушується.

    Вибачте.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 23 дня назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. У випадку зняття Вас з реєстрації (виписки) в тому домі з ініціативи власника Ви можете спробувати подати до суду позов для визнання недійсним зняття Вас з реєстрації в тому будинку. Ви можете подати в суд позовну заяву, відповідачами в якій має бути зазначено власника житла та орган державної влади, який оформив зняття з реєстрації в тому домі.

    Якщо було оформлено в нотаріуса договір дарування, то є небагато підстав для визнання його недійсним. Після оформлення заповіту власник може оформити новий заповіт, і якщо своїм змістом буде суперечити старому заповіту, то чинним буде вважатись лише новий заповіт.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024