Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 24 августа 2024, вопрос №118215

Стукіт з підвального приміщення, який заважає спокійному проживанню в квартирі.

Доброго дня.
Я проживаю у багатоквартирному будинку. Ми переїхали сюди майже чотири роки тому. До цього часу, в цій квартирі ніхто не жив. Я проживаю на першому поверсі, у останньому під'їзді. Коли ми сюди переїхала, то я дізналась, що під моєю квартирою облаштував хтось собі спортзал. Ну, спортзалом це вони це називають. На ділі в підвальне приміщення, таке, яким воно і є, просто занесли тренажери.
І як ви розумієте,ніякої шумоізоляції чи ще чогось там немає. Цілими днями мені приходиться слухати стукіт заліза, розмови, сміх. Тобто це безперервний шум. Дитину вдень положити спати навіть тепер і не пробую, бо у любий момент знову прийдуть у підвал, і дитину розбудить шум. Це все заважає моєму нормальному проживанню в квартирі.
На те, щоб викликати поліцію, чоловік говорить, що і так нічого це не дасть. Бо каже, що то двадцять років тому міська рада їм дала то приміщення. Тоді було модним щоб влада сприяла розвитку молоді. На той час цей будинок тільки добудували, і в ньому майже ніхто не жив. Але тепер, коли пройшло стільки років, і вже проживають люди в квартирі зверху. Я думаю, що вони не мають права і далі знаходитись в підвалі. Адже це, як заважає моєму комфорту безперервним шумом. Так і в плані підвалу, як такого. В трьох інших під'їздах люди, як жителі всіх інших багатоповерхівок у місті, мають кладову в підвалі, де тримають консервації, велосипеди, тощо. Мене в такій можливості получається обмежели.
Хочу запитати що з цим можна зробити?

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віта!

    Перше, що Вам потрібно зробити - це дізнатись на якій підставі дані особи влаштували спортзал у підвалі Вашого будинку. У Вас ОСББ?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віта Клиент 13 дней назад

      Ні, не ОСББ. А також, будинок не стоїть на балансі у ЖЕКу. І міська рада його також на баланс не взяла. Саме тому і не знаю куди в такому випадку потрібно звертатись.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Треба аби мешканці будинку подали колективну скаргу до виконавчого органу місцевої влади.

        • Віта Клиент 12 дней назад

          Тобто це потрібно звертатись до мера міста? Чи куди?

          А колективне звернення, це зібрати підписи з жителів будинку, це я зрозуміла. Але як саме має виглядати звернення. Тобто, чи потрібно для більш обгрунтованої причини звернення, вказати ще статті, згідно з якими ми

    Віта Клиент 13 дней назад

    Тобто це потрібно звертатись до мера міста? Чи куди?

    А колективне звернення, це зібрати підписи з жителів будинку, це я зрозуміла. Але як саме має виглядати звернення. Тобто, чи потрібно для більш обгрунтованої причини звернення, вказати ще статті, згідно з якими жителі хочуть, щоб вони звільнили підвал у нашому будинку?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Так, звертайтесь із зверненням до міської адміністрації.

      Відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян»:

      • звернення адресуються органам державної влади і органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, об’єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.
      • у зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.
      • звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі) чи письмовим, надісланим поштою або переданим до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.
      • в електронному зверненні має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.
      • звернення може бути подано окремою особою (індивідуальне) або групою осіб (колективне).
      • зисьмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

      Звернення, оформлене без дотримання цих вимог, повертається заявникові з відповідним роз’ясненням не пізніше як через десять днів від дня надходження, крім випадків, передбачених частиною першою статті 7 Закону України «Про звернення громадян».

      Відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян» визначено звернення, які не підлягають розгляду та вирішенню:

      • письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.
      • не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті, а також ті звернення, терміни розгляду яких передбачено статтею 17 цього Закону.
      • Віта Клиент 12 дней назад

        Дякую за конституцію.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу, Віта! Бажаю Вам вдачі у вирішенні питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024