Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 27 августа 2024, вопрос №118343

Как подать апелляцию

Как подать апелляцию в суд. Есть приговор уже на руках. Два дня осталось до подачи апелляции. как быть подскажите пожалуйста

Ответы юристов (8)

    Рачковская Алина Алексеевна
    Рачковская Алина Алексеевна 20 дней назад

    Юрист, г. Черкассы, 10 лет опыта

    Доброго дня, терміново готувати апеляційну скаргу і подати особисто в суд або направити поштою. Можна звісно потім поновлювати строк, але якщо у Вас на це будуть вагомі підстави

    • Ошкин Клиент 20 дней назад

      Как правильно написать?

    Ошкин Клиент 20 дней назад

    А как правильно написать?

    Рачковская Алина Алексеевна
    Рачковская Алина Алексеевна 20 дней назад

    Юрист, г. Черкассы, 10 лет опыта

    рішення якого суду? цивільного, господарського, адмін чи кримінал?

    Ошкин Клиент 20 дней назад

    Криминального

    Ошкин Клиент 20 дней назад

    Вот решение. Помогите пожалуйста,

    • Рачковская Алина Алексеевна
      Рачковская Алина Алексеевна 20 дней назад

      Юрист, г. Черкассы, 10 лет опыта

      Статтею 396 КПК передбачено, що апеляційна скарга подається в письмовій формі.

      В апеляційній скарзі зазначаються:

      1. Найменування суду апеляційної інстанції.
      2. Прізвище, ім’я та по батькові (найменування), місце проживання (перебування) особи, яка подає апеляційну скаргу, а також номер засобу зв’язку, адреса електронної пошти, якщо такі є.
      3. Судове рішення, яке оскаржується, і назва суду, який його ухвалив.
      4. Вимоги особи, яка подає апеляційну скаргу, та їх обґрунтування із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення.
      5. Клопотання особи, яка подає апеляційну скаргу, про дослідження доказів.
      6. Перелік матеріалів, які додаються.

      Якщо особа не бажає брати участь у апеляційному розгляді, вона зазначає це в апеляційній скарзі.

      Якщо в апеляційній скарзі зазначаються обставини, які не були досліджені в суді першої інстанції, або докази, які не подавалися суду першої інстанції, то в ній зазначаються причини цього.

      Апеляційна скарга підписується особою, яка її подає. Якщо апеляційну скаргу подає захисник, представник потерпілого, то до неї додаються оформлені належним чином документи, що підтверджують його повноваження відповідно до вимог КПК.

      До апеляційної скарги та доданих до неї письмових матеріалів надаються копії в кількості, необхідній для їх надіслання сторонам кримінального провадження та іншим учасникам судового провадження, інтересів яких стосується апеляційна скарга. Цей обов’язок не поширюється на обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом або тримається під вартою.

      Відповідно до статті 403 КПК особа, яка подала апеляційну скаргу, наділена правом змінити та/або доповнити апеляційну скаргу, яке може бути реалізовано лише до початку апеляційного розгляду. Необхідно звернути увагу, що внесення до апеляційної скарги змін, які тягнуть за собою погіршення становища обвинуваченого, після закінчення строку на апеляційне оскарження не допускається.

      Інші учасники судового провадження повинні бути ознайомлені зі змінами та/або доповненнями до апеляційної скарги, тому суд апеляційної інстанції, за клопотанням таких учасників, зобов'язаний надати їм час для ознайомлення та підготовки заперечень на відповідні зміни/доповнення.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 20 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Звертайтеся до адвоката. У чому питання ???


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024