Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 сентября 2024, вопрос №118618

Можно ли забрать заявление

Добрый день, муж ударил я сняла побои, прошло две недели, могу ли я забрать заявление? Побил мебель

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Ні, Ви не зможете забрати заяву із поліції.

    Угода про примирення, як своєрідний компроміс, укладається між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим і втілює їхню домовленість про розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, порядок та характер її відшкодування, міру покарання для підозрюваного/обвинуваченого або звільнення його від відбування покарання з випробувальним строком (стаття 471 КПК України).

    Домовленості стосовно угоди про примирення можуть проводитися самостійно потерпілим і підозрюваним чи обвинуваченим, захисником і представником або за допомогою іншої особи, погодженої сторонами кримінального провадження (крім слідчого, прокурора або судді).

    Угоду про примирення може ініціювати як потерпілий, так і підозрюваний/обвинувачений від моменту повідомлення останньому про підозру до моменту виходу суду до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення (стаття 469 КПК України). Угода може бути укладена як під час досудового розслідування так і під час судового провадження.

    Угода про примирення у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством, може бути укладена лише за ініціативою потерпілого, його представника або законного представника. Укладена угода перевіряється у судовому засіданні. Якщо суд переконається, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, він затверджує угоду своїм вироком.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 15 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. За чинним законодавством в таких випадках можна не відкликати заяву до поліції, а ініціювати укладення так званої мирової угоди. Зараз Кримінальним процесуальним кодексом України передбачено можливість укладення таких угод двох видів: угоди про примирення винного з потерпілим або угоди про визнання винуватості. За угодою про примирення винний виплачує потерпілому певну грошову суму в обмін на декларування потерпілим прдальшої відсутності в нього претензій до винного. Угода про примирення затверджується судом.

    В угоді про примирення зазначаються її сторони, формулювання підозри чи обвинувачення та його правова кваліфікація із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність, істотні для відповідного кримінального провадження обставини, розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, строк її відшкодування чи перелік дій, не пов’язаних з відшкодуванням шкоди, які підозрюваний чи обвинувачений зобов’язані вчинити на користь потерпілого, строк їх вчинення, узгоджене покарання та згода сторін на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням, наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені статтею 473 цього Кодексу, наслідки невиконання угоди.

    Якщо угоди досягнуто під час досудового розслідування, обвинувальний акт з підписаною сторонами угодою невідкладно надсилається до суду. Прокурор має право відкласти направлення до суду обвинувального акта з підписаною сторонами угодою до отримання висновку експерта або завершення проведення інших слідчих дій, необхідних для збирання та фіксації доказів, які можуть бути втрачені зі спливом часу, або які неможливо буде провести пізніше без істотної шкоди для їх результату у разі відмови суду в затвердженні угоди. Розгляд щодо угоди проводиться судом під час підготовчого судового засідання за обов’язкової участі сторін угоди з повідомленням інших учасників судового провадження

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 14 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Здравствуйте!

    ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗАКОНОМ НЕ ПРЕДУСМОТРЕНО.

    ВЫ ИМЕЕТЕ ПРАВО ПОДАТЬ ЗАВЯЛЕНИЕ, ЧТОБЫ ВАШЕ ЗАЯВЛЕНИЕ НЕ РАССМАТРИВАЛИ.

    ОСТАЛЬНОЕ ЗАВИСИТ ОТ ФАКТИЧЕСКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВ ДЕЛА.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024