Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 04 сентября 2024, вопрос №118801 340₴

Доверенность на поручителя для подписания договора дарения

Доброго дня!
Я гражданин Украины и у меня есть в собственности квартира на территории росийской федерации, которую я хочу подарить родственнику там же в рф. Поскольку я не могу въехать на территорию рф, то каким образом я могу оформить доверенность на поручителя для подписания договора дарения от моего имени на территории страны агрессора рф?
Заранее спасибо

Ответы юристов (13)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви це можете зробити за допомогою нотаріальної довіреності, яку зможете зробити у будь якій країні але не в Україні. При оформленні за кордоном довіреності, зробіть потім переклад на російську мову, і завірте її нотаріально. Довіреність складайте на третю особу, яка потім зможе звенутися з вашим родичем до нотаріуса на территорії Россії.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Спочатку необхідно знайти довірену особу в рф.

    Довіреність посвідчуєте в українського нотаріуса, легалізуєте шляхом проставлення апостиля і передаєте довіреній особі в рф.

    Навряд Ви зможете направити її поштою в рф. Тому довіреній особі необхідно виїхати наприклад в РБ.

    Сергій Козлов Клиент 12 дней назад

    Козлов Сергій

    Дякую вам за швидку відповідь. Довірена особа у РФ вже є. Питання в тому, чи можу я зробити довіреність на дарування від мене на нього в Україні?

    • Корнійчук Євген Іванович

      Ні не можете, нотаріальні дії з громадянами РФ не проводяться. Ви не зможете виписати довіреність на громадянина РФ в Україні. Тільки на українця, який знаходиться в Росії і який зможе звернутись з родичем до нотаріуса.

      Або робити довіреність на росіянина тільки за за кордоном так в Україні не вийде

    • Дерій Владислав Олегович

      Ви можете посвідчити довіреність в Україні, адже Ви є українцем. Проте, не всі нотаріуси погодяться на такі дії, адже згідно постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 р. № 187 “Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації” правочини (у тому числі довіреності), укладені з порушенням мораторію, визначеного пунктом 1 цієї постанови, у тому числі якщо ними передбачається відповідне відчуження у майбутньому, є нікчемними.

      Інше питання - чи прийме російська сторона дану довіреність, адже Україна довіреності видані в РФ не приймає.

    • Богун Сергій Павлович

      Доброго дня. Зможете.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      На жаль, це буде можливим тільки за умови, якщо знайдете такого нотаріуса. У більшості своїй останні відмовляються посвідчувати довіреності, які будь яким чином пов'язані з рф. Вже пробували дізнатись у нотаріусів дану інформацію?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    В Україні Ви не зможете оформити дану довіреність. Для того Вам потрібно виїхати у третю країну за кордон.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Здравствуйте!

    Для оформления договора дарения без личного присутствия в РФ Вам необходимо оформить доверенность.

    Доверенность - это документ, который дает право одному лицу действовать от имени другого. В доверенности есть две стороны. Доверитель — тот, кто доверяет; и представитель, или доверенное лицо, — это тот, кому доверяют.

    С юридической точки зрения, доверенность - это односторонняя сделка. Для ее совершения достаточно одной лишь воли доверителя. Присутствие или согласие представителя не требуется.

    Доверенное лицо не может совершать сделки от имени доверителя с самим собой. А также - по отношению к другому лицу, представителем которого он также выступает по доверенности.

    Например, гражданин А выдал гражданину Б доверенность на дарение квартиры. Б не может зарегистрировать квартиру на себя, то есть быть одновременно и дарителем по доверенности, и одаряемым.

    Вашему родственнику следует обратиться к юристам РФ, чтобы они составили доверенность и сообщили принимает ли РФ доверенность оформленную в Украине, если да - то Вы здесь обратитесь к нотариусу и засведетельствуете ее.

    Если нет - Вам нужно будет обращатся к нотариусу за границей.

    С уважением, юрист Дерий В.О.!

    Сергій Козлов Клиент 12 дней назад

    Дуже дякую всім юристам за відповідь!

    • Дерій Владислав Олегович

      Будь ласка! Успіхів Вам!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Сергію! Вдачі Вам!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Доброго дня!Я гражданин Украины и у меня есть в собственности квартира на территории росийской федерации, которую я хочу подарить родственнику там же в рф. Поскольку я не могу въехать на территорию рф, то каким образом я могу оформить доверенность на поручителя для подписания договора дарения от моего имени на территории страны агрессора рф?

    Тільки через довіреність, інакше - ніяк. На території України видати таку довіреність не вийде, адже жоден нотаріус на таке не піде.

    Відповідно варіантом залишається лише виїзд до третьої країни (Туреччина, Грузія тощо). Там Ви знаходите нотаріуса, який посвідчує довіреність. Потім текст довіреності перекладається на російську мову і вуаля.

    Радив би йти на випередження. Що я маю на увазі?

    Так чи інакше, але в росії для початку потрібно знатйи нотаріуса, який буде посвідчувати угоду дарування. Потрібно, аби він одразу підготував текст довіреності, яка йому підійде. Далі цю довіреність посвідчити за кордоном. Такий варіант значно зекономить Вам час та зусилля.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024