Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 04 сентября 2024, вопрос №118842 340₴

Смена гражданства Ребенку , с РФ на Украинское

Добрый день , подскажите пожалуйста как сделать ребёнку гражданину рф , гражданство Украины по маме ? Свидетельство о рождении у него рф , папа гражданин рф , мама гражданка Украины ! Если возможно по пунктам плам действий

Ответы юристов (5)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є іноземцем, один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем (частина четверта статті 14 Закону), один із батьків дитини, який є громадянином України (у Вашому випадку мама), подає до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання одного з батьків дитини:

    Термін розгляду заяви до трьох місяців

    Підстави для відмови у наданні послуги

    • відсутніть підстав для отримання послуги;
    • невідповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України.

    Відповідно до статті 14 Закону України "Про громадянство України", датою набуття громадянства України у цьому випадку є дата реєстрації набуття особою громадянства України.

    В результаті Ви повинні отримати довідку про реєстрацію дитини громадянином України (що є підставою для оформлення паспорта громадянина України) у територіальному органі або підрозділі ДМС України за місцем проживання.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Відповідно до Закону України "Про громадянство України":

    Стаття 14. Набуття громадянства України дитиною у зв’язку з перебуванням у громадянстві України її батьків чи одного з них.

    "Дитина, яка є іноземцем або особою без громадянства, один з батьків якої є громадянином України, а другий є особою без громадянства, реєструється громадянином України за клопотанням того з батьків, який є громадянином України.

    Дитина, яка є особою без громадянства, один з батьків якої є громадянином України, а другий є іноземцем, реєструється громадянином України за клопотанням того з батьків, який є громадянином України.

    Дитина, яка є іноземцем або особою без громадянства, батьки якої перебувають у громадянстві України, реєструється громадянином України за клопотанням одного з батьків.

    Дитина, яка є іноземцем, один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем, реєструється громадянином України за клопотанням того з батьків, який є громадянином України.

    Датою набуття громадянства України у випадках, передбачених цією статтею, є дата реєстрації набуття особою громадянства України.

    Вам необхідно зібрати документи та звернутися до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання одного з батьків дитини, який є громадянином України.

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною один із батьків дитини, який є громадянином України, подає :

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.!

    Добрый день , подскажите пожалуйста как сделать ребёнку гражданину рф , гражданство Украины по маме ? Свидетельство о рождении у него рф , папа гражданин рф , мама гражданка Украины ! Если возможно по пунктам плам действий

    Набуття громадянства України дитиною у зв’язку з перебуванням у громадянстві України її батьків чи одного з нихПідстави для отримання послуги

    Подання тим із батьків дитини, який є громадянином України заяви про оформлення набуття дитиною громадянства України.

    Відповідно до статті 14 Закону України "Про громадянство України", датою набуття громадянства України у цьому випадку є дата реєстрації набуття особою громадянства України.

    Як отримати послугу?
    1. Зібрати необхідні документи;
    2. звернутися до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання одного з батьків дитини;
    3. подати заяву разом із необхідними документами;
    4. отримати довідку про реєстрацію особи громадянином України (що є підставою для оформлення паспорта громадянина України) у територіальному органі або підрозділі ДМС України за місцем проживання.
    Вартість послуги та пільги

    Оплату за набуття громадянства України не передбачено

    Подача заяви

    Заява подається одним з батьків дитини, що є громадянином України

    Необхідні документи

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є іноземцем або особою без громадянства та один із батьків якої є громадянином України, а другий - особою без громадянства (частина перша статті 14 Закону), один із батьків дитини, який є громадянином України, подає:

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є особою без громадянства та один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем (частина друга статті 14 Закону), один із батьків дитини, який є громадянином України, подає:

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є іноземцем або особою без громадянства та батьки якої перебувають у громадянстві України (частина третя статті 14 Закону), один із батьків дитини подає:

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є іноземцем, один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем (частина четверта статті 14 Закону), один із батьків дитини, який є громадянином України, подає :

    Термін розгляду заяви

    До трьох місяців

    Результат отримання послуги

    Набуття громадянства України

    Підстави для відмови у наданні послуги
    • відсутніть підстав для отримання послуги;
    • невідповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України.
    Строк звернення до ДМС України та відповідальність у разі його порушення

    Не передбачено

    Акти законодавства, що регулюють надання послуги

    https://dmsu.gov.ua/poslugi/nabuttya-gromadyanstva...

    З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для оформлення набуття громадянства України дитиною, яка є іноземцем, один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем (частина четверта статті 14 Закону України "Про громадянство України"), один із батьків дитини, який є громадянином України, подає до ДМС :

    заяву про оформлення набуття дитиною громадянства України у зв'язку з перебуванням у громадянстві України її батьків чи одного з них;

    дві фотокартки (розміром 35 x 45 мм) дитини, якщо їй виповнилося 7 років;

    копію свідоцтва про народження дитини;

    декларацію про те, що дитина є іноземцем або особою без громадянства;

    копію паспорта громадянина України або іншого передбаченого статтею 5 Закону документа, що підтверджує перебування одного з батьків дитини у громадянстві України;

    заяву дитини віком від 14 до 18 років про згоду на набуття громадянства України;

    копію документа, який підтверджує перебування одного з батьків дитини у громадянстві іншої держави (держав).

    Термін розгляду заяви складає до трьох місяців.

    Підстави для відмови у наданні послуги:

    відсутніть підстав для отримання послуги;

    невідповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, гаряча лінія міграційної служби

    (044) 363 22 50.

    Сервіс працює: понеділок - четвер з 9.00 до 18.00; п’ятниця з 9.00 до 16.45; субота - неділя вихідні.

    Звертаємо увагу! Під час «повітряної тривоги» «гаряча лінія» ДМС не працює

    Набуття громадянства України дитиною у зв’язку з перебуванням у громадянстві України її батьків чи одного з них

    Підстави для отримання громадянства:

    • Подання тим із батьків дитини, який є громадянином України заяви про оформлення набуття дитиною громадянства України.

    Відповідно до статті 14 Закону, датою набуття громадянства України у цьому випадку є дата реєстрації набуття особою громадянства України.

    Куди звернутися?

    Необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання одного з батьків дитини.

    Перелік необхідних документів

    Під час подання заяви та інших документів з питань громадянства пред’являється паспортний документ або документ, що його замінює та посвідчує особу заявника, а також документ про проживання заявника на території України або про його постійне проживання за кордоном. У разі потреби подається засвідчений переклад тексту документа українською мовою.

    Крім того, в залежності від умов набуття громадянства України, подаються документи, визначені п.п. 66-69 Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України від 27 березня 2001 року № 215 «Питання організації виконання Закону України «Про громадянство України».

    Термін розгляду заяви

    До трьох місяців.

    Підстави для відмови
    • відсутніть підстав для отримання послуги;
    • невідповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024