Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 05 сентября 2024, вопрос №118854 340₴

Довіреність дійсна за кордоном

Чи потрібна присутність особи на яку складається довіреність? Власник транспортного засобу в Україні. А скласти довіреність треба на особу яка за кордоном.

Ответы юристов (6)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас, Андрій!

    Чи потрібна присутність особи на яку складається довіреність?

    Не потрібна.

    Довіреність - це документ, за яким одна особа уповноважує іншу здійснювати визначені в довіреності дії, представляти інтереси перед третіми особами.

    Для складання довіреності потрібна особиста присутність особи, що видає довіреність, її паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків (що раніше вказувався як ІПН).

    Особиста присутність повіреного не є обов'язковою, Вам досить вказати його прізвище, ім'я, по батькові, РНОКПП та його місце проживання.

    Після складання довіреності - нотаріус повинен внести інформацію про неї до Єдиного реєстру довіреностей (електронна база усіх довіреностей, складених на території України).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Власник ТЗ може скласти довіренність у нотаріуса в Україні без присутності особи, на яку вона оформлюється. Для того достатньо мати паспортні дані особи, адресу реєстрації та РНОКПП. Сподіваюсь мова не йде про іноземця?

    Хоча для користування авто, власником якої є інша особа, в країнах ЄС достатньо мати при собі технічний паспорт, все ж таки після складання довіренності рекомендую перекласти її на мову країни, де нею буде користуватись особа, або на англійську мову. Переклад також обов'язково треба завірити нотаріально.

    Відповідно до статті 245 ЦК України форма довіреності повинна відповідати формі, в якій відповідно до закону має вчинятися правочин.

    Стаття 247 ЦК України визначає, що строк довіреності встановлюється у довіреності. Якщо строк довіреності не встановлений, вона зберігає чинність до припинення її дії. Строк довіреності, виданої в порядку передоручення, не може перевищувати строку основної довіреності, на підставі якої вона видана. У тому разі, якщо у довіреності не вказана дата її вчинення вона вважається нікчемною.

    У тексті довіреності мають бути зазначені:

    місце і дата її складання (підписання),

    прізвища, імена, по батькові (повне найменування для юридичної особи),

    місце проживання (місцезнаходження - для юридичної особи) представника і особи, яку представляють, а в необхідних випадках і посади, які вони займають.

    У довіреностях, що видаються на вчинення правочинів щодо розпорядження майном, також зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків довірителя (податковий номер). У довіреностях, виданих на ім'я адвокатів, можуть зазначатися їх статус та членство в адвокатському об'єднанні (якщо адвокат є членом адвокатського об'єднання).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для посвідчення довіреності за кордоном присутність представника за довіреністю не вимагається.

    Однак, наскільки розумію, власник транспортного засобу який має посвідчити довіреність знаходиться в Україні.

    Таким чином, ця особа може посвідчити довіреність безпосередньо в Україні.

    Присутність представника за довіреністю законодавство не вимагає.

    У разі необхідності використання довіреності за кордоном - така довіреність підлягає легалізації в країні де її мають використовувати.

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    Згідно статті 244 ЦК України довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі.

    Довіритель обов'язково вказує коло повноважень, що передаються повіреній особі. Присутність довірителя є обов'язковою, а повіреного НІ.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, на кого виписують довіреність його присутність не треба. Вам треба мати копії документів особи на кого будуть виписувати. Якщо особа за кордоном, і довіреність ви будете відправляти туди раджу вам одразу зробити переклад на іноземну мову і завірити його нотаріально, щоб за кордоном не було ні яких проблем.

    Відповідь на ваше запитання, присутність особи на кого виписують довіреність не обов'язкова.

    Документи, які необхідні для оформлення довіреностіДля фізичної особи:

    паспортний документ (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, національний паспорт іноземного громадянина, паспорт іноземного громадянина для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон) та реєстраційний номер облікової картки платника податків;

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас, Андрію!

    Чи потрібна присутність особи на яку складається довіреність? Власник транспортного засобу в Україні. А скласти довіреність треба на особу яка за кордоном.

    Ні, присутність повіреної особи за чинним законодавством НЕ ВИМАГАЄТЬСЯ, можете не хвилюватися. Головне - присутність довірителя)))

    Нотаріальне посвідчення довіреності необхідне для угод з обов’язковою нотаріальною формою, наприклад, для укладення правочинів, які відповідно до закону потребують обов’язкового нотаріального посвідчення.

    Для оформлення довіреності довірителю необхідно з’явитись до нотаріуса з паспортом та реєстраційним номером облікової картки платника податків.

    У довіреності мають бути чітко визначені юридичні дії, які належить вчинити повіреному.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024