Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 сентября 2024, вопрос №119247

Приписне в 30+ років

Маю приписне. Останній раз був в війскоматі в 26-27 років від університету (обхідне), але мені просто поставили штамп в обхідному і відправили бо "не знайшли справи". Як тепер вирішити цю проблему? Чи є це взагалі проблемою, в якому законі написано що я маю самостійно міняти ВОД в 27 років?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    По-перше, Ви повинні були оновити свої персональні дані в ТЦК, в якому стоїте на обліку у період 16.05.-16.07. 2924 року, чого Ви, як я розумію не зробили. Тоді, можливо, через Резерв+ Ви точніше знали би про свій сьогодняшній статус за версією ТЦК.

    ,По-друге, саме Постанова Кабінету міністрів № 560 від 16 травня 2024 року, “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”, встановлює нові вимоги для призовників, які досягли 25-річного віку.

    Згідно з Постановою, ці чоловіки зобов’язані з’явитися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) для зміни свого статусу і стати на військовий облік військовозобов’язаних.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Богдан Клиент 6 дней назад

      Оновився вчасно але:

      Даних про перебування на військовому обліку не знайдено у держ-реєстрі призовників. Необхідно звернутися до ТЦК для взяття на облік Не у розшуку, нема відсрочки, не заброньовано

      QR коду немае. Тож не знаю чи обновидло воно взагалі.

      Тому тепер думаю чи ідти до ТЦК і ризикувати отримати штраф, чи вдома сидіти до останнього. Смартфону немає

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо звертались до Резерву+, то вважайте, що вимлгу закону виконали.

        Йти до ТЦК варто лише у тому випадку, коли у Вас є підстави для відстрочки. Якщо немає, рекомендую йти тільки у разі отримання повістки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024