Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 17 сентября 2024, вопрос №119565

Відстрочка за освітою

ТЦК вимагає від мене отримати штрих-код у військово-обліковий документ, хоча дані оновлені через "Резерв+" і цього ніби достатньо, щоб я мав право подати заяву на відстрочку в зв'язку з навчанням. Наскільки це взагалі законно чи це просто надумана причина, щоб не давати відстрочку?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Це не законно.

    Порядок отримання відстрочки визначений Порядком 560.

    Таких вимог він не містить.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ігоре!

    Це надумана причина. Штрих-код передбачений лише для ВОД нового зразку.

    Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України надає офіційне розʼяснення щодо юридичної сили електронного та паперового військово-облікового документу.

    Зокрема, наявність у особи військово-облікового документа в електронній формі, наприклад, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу.

    Військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру. А роботодавцю – формувати список військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

    https://www.mil.gov.ua/news/2024/07/31/rozʼyasnenn...

    Якщо співробітники ТЦК ігнорують документи у додатку “Резерв+ звертайтесь на гарячу лінію 1512.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович день назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго вечора.

    Такі дії ТЦК та СП є незаконними, якщо у Вас є електронний військово-обліковий документ, цього достатньо для подання заяви на отримання відстрочки від призову по мобілізації.

    Всього доброго.

    З повагою, адвокат Євген Олександрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024