Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 17 сентября 2024, вопрос №119571

Надання відстрочки студенту

Доброго дня! В мене виникла наступная ситуація. Я поступив на навчання в магістратуру і маю право на відстрочку. Але зараз я вимушений жити в іншому місті, доглядаю хвору бабусю. Чи можу я звернутись в ТЦК не за місцем обліку, а за місцем свого поточного проживання, щоб отримати відстрочку від мобілізації? Також мені в цьому місяці виповнилось 25 років, війсковий квиток я ще не встиг зробити. Чи не стане це в заваді? Зазделегідь дякую за відповідь!

Ответы юристов (7)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Заява подається в ТЦКСП за місцем Вашого військового обліку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Вам потрібно подавати заяву за місцем Вашого перебування на обліку.

    Щодо військово-облікового документу:

    Відповідно До Постанови КМУ №559 від 16.05.2024 року «Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    1. Військово-обліковий документ є документом, що визначає належність його власника до виконання військового обов’язку, який оформляється (створюється) та видається громадянину України, який є призовником, військовозобов’язаним або резервістом, у тому числі, якщо він був виключений з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів відповідно до пунктів 3 і 4 частини шостої статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та не отримував такий документ до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559“Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа”.

    2. Військово-обліковий документ оформляється (створюється) та видається (замінюється):

    в електронній формі — засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації);

    у паперовій формі — на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559. Особа може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олександр Клиент день назад

      Дякую за відповідь! Підкажіть, будь ласка, а подати документи для оформлення відстрочки я можу тільки до 1 жовтня? Після цієї дати відстрочка анулюється?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич день назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Ні, Ви можете подати документи на відстрочку у будь який момент. Вимога щодо подання документів до 1 жовтня передбачена правилами військового обліку, але тільки для призовників, які мають відстрочку від проходження базової військової служби (колишня строкова). Ви ж є вже військовозобов'язаним, оскільки Вам виповнилось 25 років.

        • Олександр Клиент день назад

          Дякую за допомогу!

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич день назад

            Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

            Общаться в чате

            Прошу, Олександре! Вдачі Вам!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович день назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго вечора.

    Ви маєте право на відстрочку від призову по мобілізації.

    Для цього треба отримати військово-обліковий документ, пройти ВЛК.

    Ви можете це зробити на місцем ресторації та військового обліку або за фактичним місцем знаходження.

    Всього доброго.

    З повагою, адвокат Євген Олександрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024