Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 сентября 2024, вопрос №119757 350₴

Ризики мобілізації заброньованого, виписка штрафу тцк за невчасно оновлені дані

Доброго дня! Проконсультуйте, будь ласка, моєму чоловікові 32 роки, має приписне , яке не змінював на військовий квиток, дані не оновлені вчасно.
Влаштувався на роботу, де бронюють працівників, у дії сформував військовий квиток, його забронювали, скачав резерв, і там бронювання підтягує.
Які є ризики, коли його зупиняє поліція, оскільки дані в нього не оновлено вчасно, а також відсутнє влк взагалі.
Я розумію, що буде штраф, але яка процедура його нарахування? він прийде автоматично десь у дії? чи його виписують поліцейські? чи його мають затримати і довезти в тцк для виписки штрафу?І чи можуть його заставити пройти влк?Чи є можливість оскаржити штраф? Які документи йому підтверджуючі показувати? можна відмовитись від влк?

Ответы юристов (12)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

    Чи в Резерв + відмітка про оновлення облікових даних вчасно? Якщо ні, то закон передбачає наступне:

    У разі встановлення, що громадянин порушує правила військового обліку, визначені Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 , або Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, виявлення розбіжностей військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів старший групи оповіщення пропонує резервісту або військовозобов’язаному (крім резервістів та військовозобов’язаних СБУ та розвідувальних органів) прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік, проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, уточнення своїх персональних даних, даних військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів. Із зазначеною метою громадянину оформляється та вручається повістка.

    Відповідальність за Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку визначена ст. 210 КУпАП:

    «Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Вчинення дій, передбачених частиною першою цієї статті, в особливий період -

    тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян."

    Зверніть увагу - Положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

    • Олена Клиент 6 дней назад

      Тобто, виходячи з Положення статей 210, 210-1 , штраф не буде нарахований?

      Згорнути
      • Богун Сергій Павлович

        Я вважаю що так. У разі накладання - суд однозначно його скасує.

        • Олена Клиент 6 дней назад

          А ще уточнення, якби він перебував у розшуку, резевр би підтягнув дану інформацію?чи це зовсім інший реєстр?

          • Богун Сергій Павлович

            Це інший реєстр (поліцейський АРМОР).

            • Олена Клиент 6 дней назад

              А чи можуть затримати заброньованого, якщо він у розшуку? з вашої практики

      • Богун Сергій Павлович

        Можуть. Якщо буде встановлено порушення правил військового обліку.

        Проте не мобілізують.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Які є ризики, коли його зупиняє поліція, оскільки дані в нього не оновлено вчасно, а також відсутнє влк взагалі.

    Повинні видати повістку на уточнення даних.

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    Перевірка військово-облікових документів під час мобілізації.

    49. У період проведення мобілізації (крім цільової) уповноважені представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки або поліцейські, а також представники Держприкордонслужби мають право вимагати у громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-обліковий документ (військово-обліковий документ в електронній формі) разом з документом, що посвідчує особу.

    У ході перевірки документів перевіряється приналежність громадян щодо військового обов’язку, звіряються їх персональні дані, дані військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів (територіального центру комплектування та соціальної підтримки). Із зазначеною метою представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів охорони державного кордону або їх структурних підрозділів Держприкордонслужби та поліцейські можуть використовувати технічні прилади, засоби та спеціалізоване програмне забезпечення з доступом до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    У разі встановлення, що громадянин порушує правила військового обліку, визначені Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 (Офіційний вісник України, 2023 р., № 5, ст. 409), або Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, виявлення розбіжностей військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів старший групи оповіщення пропонує резервісту або військовозобов’язаному (крім резервістів та військовозобов’язаних СБУ та розвідувальних органів) прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік, проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, уточнення своїх персональних даних, даних військово-облікового документа з військово-обліковими даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, резервістів. Із зазначеною метою громадянину оформляється та вручається повістка.

    У разі відмови резервіста або військовозобов’язаного від отримання повістки представником, який уповноважений вручати повістки, складається акт відмови від отримання повістки, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення. Акт відмови від отримання повістки оголошується громадянину.

    Акт відмови від отримання повістки подається керівнику районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вжиття заходів до притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності. Акт відмови від отримання повістки реєструється в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

    У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Я розумію, що буде штраф, але яка процедура його нарахування?

    Керівник ТЦК виносить постанову про накладання штрафу. Доречи, справа повинна бути розгляднута у присутності чоловіка або ж його повинні повідомити про час та місце розгляду.

    Після накладання штрафу чоловік повинен сплатити останній упродовж 15 днів. Якщо штраф не сплачується, постанова передається до виконавчої служби. При тому штраф буде стягуватися вже у подвійному розмірі, тобто не 17К, а 34К + 10% виногорода виконаця. Перше, що зробить виконавець - накладе арешт на банківськи рахунки чоловіка.

    Стаття 268 КУпАП. Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності:

    Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення у сферах забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, безпеки на автомобільному транспорті та про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), встановлюються статтями 279 - 1-279 - 8 цього Кодексу.

    30 січня 2020 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в рамках справи № 482/9/17, адміністративне провадження №К/9901/38702/18 (ЄДРСРУ № 87268086) та справі №308/12552/16-а, адміністративне провадження №К/9901/32526/18 (ЄДРСРУ № 87268082) досліджував принцип належного повідомлення особи про розгляд справи про притягнення до адміністративної відповідальності.

    Верховний суд вказує, що особі до якої застосовується адміністративна санкція, повинно бути забезпечено право завчасно знати про час та місце розгляду справи. Це право є гарантією реалізації інших прав - на участь в розгляді справи про адміністративне правопорушення, висловлення заперечень, надання доказів, захист тощо.

    Законодавство покладає обов`язок щодо своєчасного повідомлення особи про час та місце розгляду справи на уповноважену посадову особу. Зміст цього обов`язку не вичерпується надсиланням тексту відповідного повідомлення, оскільки саме лише надсилання, без отримання, не свідчить про поінформованість особи про час та місце розгляду справи, а отже робить це право недієвим.

    він прийде автоматично десь у дії?

    В Дії прийде вже постанова виконавця про примусове стягнення штрафу. До цього моменту Ви не зможете дізнатись про накладання штрафу. Звісно, це за умови, що чоловік не буде ознайомлений із постановою керівника ТЦК.

    чи його виписують поліцейські?

    Ні, поліцейські можуть скласти тільки протокол. Постанову про притягнення до адмінистративної відповідальності виносить керівник ТЦК.

    чи його мають затримати і довезти в тцк для виписки штрафу?І

    Ні. Поліцейські можуть скласти протокол на місці.

    чи можуть його заставити пройти влк?

    Якщо чоловік заброньований - це означає, що він має право на відстрочку.

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

    Чи є можливість оскаржити штраф?

    Так, є така можливіть. Для того потрібно буде аналізувати саму постанову про притягнення до відповідальності, аби знайти "помилки" ТЦК. Станом на зараз судова практика на користь військовозобов'язаних.

    Які документи йому підтверджуючі показувати?

    За які документи йде мова? Які підтверджують бронювання? Якщо так, то заброньовані через Дію автоматично зараховуються на спеціальний облік в ТЦК й дані про це містяться у Єдиному реєстрі.

    У Дії передбачений витяг про бронювання, проте, наразі дана функція знаходиться у розробці.

    Згідно Постанови КМУ №650:

    17. Формування списку засобами Порталу Дія завершується накладенням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису керівника державного органу, підприємства, установи або уповноваженої ним особи.

    18. Сформований список перевіряється засобами Реєстру військовозобов’язаних з метою перевірки наявності особи в зазначеному Реєстрі.

    19. У разі позитивного результату перевірки, проведеної відповідно до пункту 18 цього Порядку, засобами Реєстру військовозобов’язаних автоматично здійснюється переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки. З моменту переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік він вважається заброньованим та йому надається відстрочка на період, визначений пунктом 2 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 (Офіційний вісник України, 2023 р., № 15, ст. 940), — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2024 р. № 650.

    можна відмовитись від влк?

    Законодавство не передбачає відмови від проходження ВЛК. За відмову передбачена адмінистративна відповідальність за статтею 210-1 КУпАП й тут ми знову повертаємось до оскарження дій ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Які є ризики, коли його зупиняє поліція, оскільки дані в нього не оновлено вчасно, а також відсутнє влк взагалі.

    Якщо чоловік не числиться в базі Армор, то поліція затримувати чоловіка не має права.

    Повістки вручають лише представники ТЦК

    Я розумію, що буде штраф, але яка процедура його нарахування?

    Штраф накладає ТЦК, а не поліція.

    Чи буде штраф та який його розмір залежить від багатьох чинників - яке правопорушення інкримінують, коли воно було вчинене, які докази правопорушення, чи отримував чоловік повістки?

    Сам процес накладення штрафу виглядає так:

    1. Спочатку ТЦК повинен належним чином повідомити військовозобов'язаного про місце та час розгляду справи.

    2. Потім проходить сам розгляд справи за присутності військовзобов’язаного. Відповідно до ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи; виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

    3. Після розгляду справи, керівник ТЦК виносить постанову, яка повинна містити:

    • найменування органу (прізвище, ім’я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову;
    • дату розгляду справи;
    • відомості про особу, стосовно якої розглядається справа (прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування;
    • опис обставин, установлених під час розгляду справи;
    • зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення;
    • прийняте у справі рішення.

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

    Для інформування особи про час та місце розгляду справи можуть використовуватися різні способи: рекомендований лист, особисте вручення повідомлення. При цьому, надсилання повідомлення (без доказів його отримання) не свідчить про її поінформованість. У разі неналежного поінформування особи, яка притягується до відповідальності, уповноважена особа не може розпочинати розгляд справи.

    ОТЖЕ, якщо чоловіка не повідомлять про час та місце розгляд справи та винесуть постанову про накладення штрафу - ТЦК порушить його права як особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Таке рішення ТЦК може бути оскаржене у судовому порядку.

    він прийде автоматично десь у дії?

    Теоретично, якщо чоловік порушив правила військового обліку або законодавство про мобілізацію та притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а він цей штраф не сплатив протягом 15 днів, то ТЦК може звернутись до виконавчої служби щоб арештувати його рахунки чи майно. Проте, якщо штраф виписали незаконно - його можна оскаржити.

    чи його виписують поліцейські?

    НІ. Тільки працівники ТЦК

    чи його мають затримати і довезти в тцк для виписки штрафу?

    Якщо чоловік знаходиться в розшуку, то можуть.

    І чи можуть його заставити пройти влк?

    Поки діє відстрочка - не можуть, адже згідно пункту 63 Постанови КМУ 560 військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

    Чи є можливість оскаржити штраф?

    Так, є. Штраф можна оскаржити в судовому порядку якщо пройшли строки притягнення до адмінвідповідальності або чоловіка не повідомили про розгляд справи, або штраф виписали з порушення КУпАП, та ін.

    Згідно статті 38 Кодексу про адміністративні правопорушення адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

    Згідно статті 8 Кодексу про адміністративні правопорушення особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, підлягає відповідальності на підставі закону, що діє під час і за місцем вчинення правопорушення.

    Які документи йому підтверджуючі показувати?

    Сформуйте в Резерв+ або ДІЇ https://diia.gov.ua/services/vijskovo-oblikovij-do... електронний військово-обліковий документ та надавайте його.

    можна відмовитись від влк?

    Якщо будуть вручати направлення на ВЛК потрібно звернутись в поліцію та ДБР із заявою про перевищення службових повноважень працівниками ТЦК

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Олена Клиент 6 дней назад

      А якщо числиться в базі Армор, що з ним можуть зробити? його затримують, везуть в тцк і виписують штраф? чи щось гірше?

      • Дерій Владислав Олегович

        Як правило, лише доставляють в ТЦК та виписують штраф. Проте, не виключено, що в ТЦК можуть здійснювати психологічний тиск та направляти на ВЛК, в такому випадку рекомендую телефонувати родичам, поліцію, ДБР та правозахиснику.

        Відомості щодо звернення або надсилання до Національної поліції повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення повинні міститись в електронному ВОД чоловіка. Якщо там все в порядку - то значить він нічого не порушує.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Доброго дня! Проконсультуйте, будь ласка, моєму чоловікові 32 роки, має приписне , яке не змінював на військовий квиток, дані не оновлені вчасно. Влаштувався на роботу, де бронюють працівників, у дії сформував військовий квиток, його забронювали, скачав резерв, і там бронювання підтягує.Які є ризики, коли його зупиняє поліція, оскільки дані в нього не оновлено вчасно, а також відсутнє влк взагалі.Я розумію, що буде штраф, але яка процедура його нарахування? він прийде автоматично десь у дії? чи його виписують поліцейські? чи його мають затримати і довезти в тцк для виписки штрафу?І чи можуть його заставити пройти влк?Чи є можливість оскаржити штраф? Які документи йому підтверджуючі показувати? можна відмовитись від влк?

    ТАК, ДАНЕ БРОНЮВАННЯ Є ДІЙСНИМ. ПОМИЛКОВО ДУМАТИ, ЩО БРОНЮВАННЯ ЧЕРЕЗ ДІЮ ЗА УМОВИ ВІДСУТНОСТІ НАЛЕЖНОГО ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВОГО ДОКУМЕНТУ НАДАЄ ПРАВО ТЦК ВІДМІНИТИ ДАНЕ БРОНЮВАННЯ. ВОДНОЧАС ДІЯТИ ПОТРІБНО ОБЕРЕЖНО - НАПРАВИТИ ДОКУМЕНТИ ПОПЕРЕДНЬО ДО ТЦК ПОШТОЮ. ПЛЮС ВАРТО ПОЧЕКАТИ ТЕХНІЧНОЇ МОЖЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВИТЯГУ ПРО БРОНЮВАННЯ ЧЕРЕЗ ДІ.

    Ви автоматично повинні були бути зараховані на спеціальний військовий облік, як передбачено чинним законодавством. За таких умов, ТЦК не має жодного права та інструментів для відміни цього статусу, ніяким чином не можуть вплинути на бронювання. Але оновити військово-обліковий документ Ви точно повинні, для цього до ТЦК йти доведеться.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 5 червня 2024 р. № 650 Київ

    Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану

    19. У разі позитивного результату перевірки, проведеної відповідно до пункту 18 цього Порядку, засобами Реєстру військовозобов’язаних автоматично здійснюється переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки.

    З моменту переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік він вважається заброньованим та йому надається відстрочка на період, визначений пунктом 2 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 (Офіційний вісник України, 2023 р., № 15, ст. 940), - із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2024 р. № 650.

    ...

    22. За заявою працівника в електронній формі, поданою засобами Порталу Дія, може формуватися витяг про бронювання військовозобов’язаного (далі - витяг), який є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    23. Витяг формується в електронній формі засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття його змісту. Витяг надсилається засобами Порталу Дія в електронний кабінет користувача.

    24. Витяг містить інформацію про:

    повне найменування державного органу, підприємства, установи;

    код державного органу, підприємства, установи згідно з ЄДРПОУ;

    прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) військовозобов’язаного;

    дату народження військовозобов’язаного;

    реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) або серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України);

    серію (за наявності) та номер (за наявності) військово-облікового документа військовозобов’язаного або унікальний номер запису в Реєстрі військовозобов’язаних;

    найменування територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на обліку;

    дату формування витягу;

    номер витягу;

    строк дії відстрочки.

    Якщо Ви маєте на руках Витяг, який містить передбачену вище інформацію, Ви офіційно вважаєтеся заброньованим. ТЦК не має можливості Вас мобілізувати. Але, наскільки мені відомо, поки що відповідне програмне забезпечення тільки в розробці.

    Але стоїть проблема в оновленні Ваших персональних даних та отриманні належного ВОД.

    Загалом у будь-якому випадку приблизний алгоритм Ваших дій за нинішньої ситуації наступний:

    1. Звернення до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) краще за місцем реєстрації (однак якщо за місцем реєстрації можливостей немає, можна і за місцем фактичного проживання) для постановки на військовий облік та проходження медичної комісії.

    Вам потрібно подавати заяву на видачу військово-обліоковго документу нової форми.

    Звертаю увагу:

    Необхідні документи

    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • витяг про відсутність судимості.
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    2. Ви повинні бути готовими, що Вас притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку - стаття 210 КУпАП.

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Вчинення дій, передбачених частиною першою цієї статті, в особливий період -

    тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Примітка. Положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

    АЛЕ ЗВЕРТАЮ УВАГУ!!!

    Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

    ...

    Адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

    Фактично станом на зараз строки притягнення Вас до відповідальності вийшли. Якщо ТЦК накладе на Вас адміністративне стягнення, радив би Вам його оскаржувати.

    3. На медичну комісію із собою обов'зково візьміть перелік всіх необхідних документів, у першу чергу медичних, які підтверджують Вашу історію хвороби.

    4. Сказати точно, яке рішення прийме медичне комісію, юристи не мають права. Адже рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA