Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 25 февраля 2020, вопрос №11979

Снятие транспортного средства с учёта без наличия самого ТС

Добрый день, в 2014 году продала мотоцикл "по техпаспорту", после чего он уже был перепродан несколько раз, и его след был утерян. Но ТС продолжает числиться на мне.
Сейчас есть приложение "Дія", и с его помощью можно "подтянуть" техпаспорт, числящийся на мне. Но самого мотоцикла и номера у меня на руках нет.
Могу ли я в таком случае снять его с учета? И что для этого надо делать?

Ответы юристов (2)

    Александр Сергеевич

    В соотв. с п. 15 "Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів" транспортные средства подлежат осмотру.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF#Text

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Вибракувані транспортні засоби підприємств знімаютьсяз обліку на підставі затверджених актів,а громадян - за заявами їх власників.

    Зняття з обліку в таких випадках проводиться без огляду транспортних засобів.Номерні знаки і реєстраційні документи здаються до сервісних центрів МВС.

    Замість утраченого або непридатного для користування свідоцтва про реєстрацію (технічного паспорта) і номерних знаків на підставі заяви власника або його представника видається нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України