Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 26 сентября 2024, вопрос №120051

Как правильно купить дом у человека который не вступил в наследство

Добрый день, я хочу купить дом у девушки, которая не вступила в наследство и пропустила положенные пол года. Она хочет оформить на меня доверенность, получить деньги сразу и чтобы я уже от ее имени занимался дальнейшим оформлением всех документов на нее, а в последствии уже на себя. Как обезопасить мои финансы передавая деньги "наперед"?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ніяк. Право продажу має власник. Це стосується і довіреності. За довіреністю право власності не переходить. Як варіант - укладення попереднього договору.

    Хегай Олег Борисович
    Хегай Олег Борисович 17 часов назад

    Адвокат, г. Черкассы, 13 лет опыта

    Вітаю!

    Вам необхідно скласти заяву та завірити її нотаріально в якій буде розписано всі умови та обставини, з урахуванням зобов'язання повернути кошти у випадку скасування довіреності. Саму довіреність Вам необхідно скласти з правом передовірення. Не виключено, що Вам потрібно буде не одна довіреність, на право вступу у спадщіну від імені продавця, на право представляти інтереси в суді, на право розпоряджатись будинком.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 часов назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Добрий вечір. Вам потрібно бути обережним в переданні грошей тій дівчині в рамках договору купівлі-продажу будинку. Щоб Вас не обманули, Вам краще передати гроші після успадкування нею дому та отримання свідоцтва про право на спадщину тощо. Після передання Вами грошей вона може заявити, що на спадщину взагалі претендувати не буде.

    В Цивільному кодексі України є стаття про пропущення 6-місячного терміну.

    Стаття 1272. Наслідки пропущення строку для прийняття спадщини

    1. Якщо спадкоємець протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

    2. За письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

    {Частина друга статті 1272 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2435-VI від 06.07.2010, № 1709-VII від 20.10.2014}

    3. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

    Такими поважними причинами вважаються тривала важка хвороба спадкодавця, його перебування на службі в Збройних силах України чи в місцях позбавлення волі, його перебування закордоном тощо. Судом не можуть бути визнані поважними такі причини пропуску строку для подання заяви про прийняття спадщини як юридична необізнаність позивача щодо строку та порядку прийняття спадщини, необізнаність особи про наявність спадкового майна, похилий вік, непрацездатність, незнання про існування заповіту, встановлення судом факту, що має юридичне значення для прийняття спадщини (наприклад, встановлення факту проживання однією сім'єю), невизначеність між спадкоємцями хто буде приймати спадщину, відсутність коштів для проїзду до місця відкриття спадщини, несприятливі погодні умови.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA