Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 сентября 2024, вопрос №120081

Знятий з військового обліку за гр1 ст 83а розкладу хвороб ( наказ МО України 2008р ном. 402)

Знятий з військового обліку у 2013 році є печатка і підпис комісара за гр 1 ст 83а.
Також є запис в пункті «війсковий комісар» за ст 18 Закону України ПВОВС пр 41 за станом здоровя!
Змінював місце прописки у 2021 році поставили на облік!
Проходив медичну комісію визнали «Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально» за гр 2 ст 5б
Оновив дані в Резер+ висновок Військовозобовʼязаний
Що мені робити в цій ситуації чи дійсна НА ДАНИЙ МОМЕНТ гр1 ст83а

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Стаття 83 "а" у редакції Наказу МОУ № 402 за 2013 рік передбачала визнання особи непридатною у мирний час та обмежено придатною у воєнний час. Отже, Ви були зняті з обліку через непридатність до служби у мирний час, тому станом на зараз Ви є військовозобов'язаним.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Володимир Клиент 9 часов назад

    За 2013 р Стаття 83 а) швидко або повільно прогресуючі зі значними порушеннями функції

    Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    На 2024 Стаття 83

    а) стійкі значно виражені вегето-судинні розлади, які проявляються у вигляді симпато-адреналових кризів або синкопальних станів, або поодинокими минущими порушеннями ритму серця (провідності)Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально Ви це маєте на увазі?
    Айвазян Юрий Климентьевич
    За 2013 р Стаття 83 а) швидко або повільно прогресуючі зі значними порушеннями функції. Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    Дайте мені посилання на Положення з якого Ви отримали відповідну інформацію. Якою редакцією Наказу МОУ №402 Ви керуєтесь? Бо я дивлюсь зараз саме на редакцію від 2013 року і бачу там зовсім іншу інформацію.

    Володимир Клиент 8 часов назад

    А чи можна оскаржити натрапив на цікаве судове провадження

    Номер судового провадження: П/500/4731/22

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Що саме Ви збираєтесь оскаржувати? Вас же було знято з обліку, а не виключено, саме таку інформацію Ви надали у питанні. Крім того, як я і зазначив Наказ МОУ №402 не передбачав виключення з обліку за статтею 83 "а".

    Володимир Клиент 8 часов назад

    А що можите сказати на рахунок гр 2 ст 5 б по цій статі?

    б) хвороба, зумовлена ВІЛ, яка супроводжується іншим станом B23, B24 Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

    На даний момент знаходжусь на лікуванні маю діагноз від лікаря

    Встановлені діагнози

    Основний: В20 Хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту людини [ВІЛ], яка проявляється інфекційними та паразитарними хворобами

    КоментарУскладнення: ВО0.1 Герпетичний везикулярний дерматит

    Чи маю я можливість отримати гр2 ст.5 а. Які критерії для цієї

    Чи можу отримати відстрочку?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Якщо перебіг Вашої хвороби відповідає нижчевикладеному, то зможете отримати пункт "а" статті 5 Розкладу Хвороб Наказу МОУ №402 (чинна редакція https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text)

      а) хвороба, зумовлена ВІЛ (прогресуюча), з імунною декомпенсацією.

      1) до пункту «а» належать захворювання, що входять до переліку нозологій клінічної стадії I-IV, за рівня CD4 < 200 кл/мкл, незалежно від рівня ВН та прийому АРТ.

      За наявності у ЛЖВ ВІЛ-індукованої анемії (гемоглобін <80 г/л), нейтропенії (<0,5×109/л) та/або хронічної тромбоцитопенії (<50×109/л) незалежно від рівня CD4 військовослужбовці оглядаються за пунктом «а».

      У випадках наявності віддалених наслідків раніше перенесених опортуністичних інфекцій огляд проводиться за пунктом «а».

      У разі прогнозованого, тривалого стаціонарного лікування або несприятливого прогнозу перебігу захворювання медичний огляд за пунктом «а» проводиться до завершення повного курсу лікування опортуністичного захворювання, за рішенням лікарського консиліуму в найкоротші строки.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    2) до пункту «б» належать захворювання, що входять до переліку нозологій клінічної стадії I-IV, з рівнем CD4 200-499 кл/мкл.

    3) до пункту «в» належать захворювання, що входять до переліку нозологій клінічної стадії I-IV (В20, В22-В24 та Z21), з імунною компенсацією, СD4 > SS500 кл/мкл.

    • Володимир Клиент 7 часов назад

      CD4 1200 кл/мкл

      СD4 > SS 53.44 кл/мкл.

      Який опис до цих результатів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA