Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 01 октября 2024, вопрос №120380

Чи можна оскаржити постанову ТЦК після 10-денного періоду на оскарження?

Чи можна оскаржити постанову ТЦК після 10-денного сроку на оскарження, яке надається у постанові, якщо я офіційно був на лікарняному і дізнався про незаконність постанови пізніше? Притягнули до статті 210-1, але у кінці статті написано, що притягати до відповідальності не можна у разі можливості перевірки документів у відкритих публічних джерелах, що не було зроблено. Що ви можете порекомендувати у такій ситуації?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    Так постанову оскаржити можна, але для того разом із позовом треба подавати заяву на поновлення строків оскарження.

    Що стосується примітки до ст. 210 КУпАП, то тут треба вивчати конкретні обставини Вашої ситуації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Доброго дня,

    Можна оскаржити за умови подання клопотання про поновлення строку. Якщо суд прийме ваші підстави пропуску строку як поважні, то поновить строк звернення та прийме до розгляду позовну заяву. Пробуйте оскаржити.

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Під час подачі позову необхідно обов'язково подавати клопотання про поновлення строків у зв'язку з хворобою. Ще, залежить від того, коли Ви отримали постанову. Якщо не в день винесення, то строк рахується з моменту отримання/ознайомлення.

    Те, про що Ви пишете щодо перевірки інформації з публічних джерел, це вже підстави для оскарження, яких може бути ще більше, коли адвокат ознайомиться з усіма матеріалами справи та ситуацією.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Загалом - можливо. Але потрібно детальніше проаналізувати Вашу ситуацію. Займаємося такими питаннями.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України