Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 октября 2024, вопрос №120416

оскаржити штраф, за не оновлення даних

Мені 22 роки, я не оновив дані, але мене зупинили на вулиці тцк і виписали штраф, чи можу я його сокаржити в судді?

Ответы юристов (6)

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Потрібно бачити матеріали справи (протокол про адміністративне правопорушення, постанову про накладення адміністративного стягнення/штрафу тощо). Якщо бажаєте поспілкуватися, можете звернутися через чат або напишіть свою пошту (юристам заборонено залишати свої контакти).

    • Саша Клиент 4 дня назад

      а що можете сказати за новий закон, про заборону мобілізації до 25 років, тобто усіх придатних і обмежено придатних до 25 років не мають права мобілізувати? Дякую

      • Токмач Галина Миколаївна

        Так, в директиві Командування Сухопутних Військ на Оперативні Командування та на ТЦК 116/2/1/21409 від 19.09.2024 в пункті 1 вказано про непризов чоловіків з 18 до 25 років.

        Отже, мобілізацію обмежено придатних віком від 18 до 25 років зупинили. Призов можливий лише за письмовою згодою. При цьому, мова йде саме про військовозобов'язаних. Якщо особа перебуває на військовому обліку призовників, то вона взагалі не може бути мобілізована (лише прийнята на військову службу за контрактом).

        • Саша Клиент 3 дня назад

          цей закон уже приняли і він в силі?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Який розмір штрафу на Вас наклали?

    Чи маєте Ви постанову про притягнення Вас до відповідальності?

    Загалом треба аналізувати адміністративні матеріали.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Ви можете оскаржити штраф у судовому порядку, якщо останній був винесений незаконо.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України