Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 05 октября 2024, вопрос №120601

Замовлення припаратів в інтернеті

Доброго дня !
Хочу запитати вас, я замовила припарати для схуднення в інтернеті і мені повідомили що це припарат медичного походження тому відмові чи поверненню не підлягає… але потім я передумала отримувати і відправлення повернулось назад

Тепер через деякий час дзвонять мені і кажуть, що це з утелізаційної системи і вони хочуть уточнити в мене чому не забрали припарат і чи знаю я що на мене подадуть в суд після утилізації цих припаратів. Він мені виніс умову і сказав як що він запускає утилізацію то через суд з мене фірма стягне 5000 грн а як що він повторно відправить цей припарат то я оплачу тільки за доставку відправлю чек і в суд ніхто подавати не буде. Я мала вирішити негайно тому я вирішила що б надіслали повторно… скажіть чи варто отримувати чи мають право вони подати в суд ? Як взагалі бути в цій ситуації?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Не звертайте увагу. Ніхто до суду на Вас подавати не буде.

    Одним словом - ігноруйте.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Це звичайний психологічний тиск на Вас, аби Ви отримали товар, який Вам не потрібен. В суд ніхто су подавати не буде так само, як і утілізовувати товар, який Ви замовляли.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Вам не потрібен даний товар - то не купуйте його.

    Якщо на Вас будуть здійснювати психологічний тиск - в такому разі пригрозіть зверненням в поліцію.

    Відповідно до ЗУ "Про захист прав споживачів" Ви маєте право розірвати договір, укладений за допомогою засобів дистанційного зв'язку, а тому відповідно - не приймати та не оплачувати товар.

    Ніхто не буде звертатися до суду, так як в магазині розуміють, що Ви не порушували законодавства України. Вас просто залякують, щоб Ви перевели їм кошти та забрали їхній товар.

    У відповідь на їхні погрози напишіть їм, що подасте на них скаргу до Держспоживслужби, податкової та заяву до поліції про вчинення кримінального правопорушення за ст. 355 КК України "Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань".

    Упевнений, що після цього всі погрози у вашу сторону закінчаться.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України