Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Интеллектуальная собственность, 07 октября 2024, вопрос №120640

Продаж брендових товарів

обрий день. Цікавить консультація з проводу продажі брендових товарів (Nike, Adidas, New Balance). Цікавлять розібратись що можна а що ні. Ресейл в усьому світі дуже популярний і тисячі людей цим займаються по всьому світі. Але є випадки коли висувають обвинувачення по ч. 3 ст. 229 КК України (Незаконного використання знаків для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Могли проконсультувати по такій темі ?

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Продаж копій брендів досить ризикована справа, адже копії, імітації товарів, підробки – усе це “контрафактні товари”.

    За своєю суттю – це товари, які виготовляють під торговельною маркою вже існуючого бренду, без дозволу власника такого бренду, які зазвичай є значно гіршої якості порівняно з оригіналом. Контрафакт націлений увести в оману покупця, змусити його сприйняти підробку за оригінал і тим самим сприяти розвитку недобросовісної конкуренції.

    Чинне законодавство України дозволяє притягти особу до адміністративної або кримінальної відповідальності за виготовлення та розповсюдження контрафакту на території України.

    Проте на державу покладено обов’язок вирішувати спори й карати вже конкретних правопорушників, але жодним чином не займатися їх пошуком.

    Пошук виробників та дистриб’юторів реплік свого бренду насамперед в інтересах самого виробника. Світові бренди у своєму штаті нерідко мають цілі відділи, головне завдання яких – регулярний моніторинг ринку з метою подальшого виявлення та притягнення до відповідальності незаконослухняних продавців.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Назар Клиент 18 дней назад

    Підкажіть як отримати від вас розвернуту консультацію. Скільки це буде коштувати ?

    • Дерій Владислав Олегович

      Натисніть кнопку "Спілкуватися у чаті".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України