Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 08 октября 2024, вопрос №120702

Чи обов'язково перереєстровувати авто (замінювати техпаспорт) при зміні прізвища?

Авто зареєстроване на мою дружину, ще коли у неї було інше прізвище? Чи є обов'язкова вимога змінювати техпаспорт на нове прізвище? і чи можна користуватися авто, якщо не змінювати техпаспорт? Дружина цим авто не користується взагалі, ним користується її син, у якого якраз таке саме прізвище, як у техпаспорті зараз.

Ответы юристов (3)

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович 9 дней назад

    Адвокат, г. Черновцы, 6 лет опыта

    Вітаю, аби отримати нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, потрібно взяти талон на перереєстрацію у зв’язку зі зміною персональних даних та прийти до сервісного центру МВС на визначений час. З собою потрібно мати такі документи:

    • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання;
    • копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
    • документ, що підтверджує зміну персональних даних;
    • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що підлягає обміну.

    При перереєстрації транспортного засобу у зв’язку зі зміною персональних даних не потрібно проходити експертний огляд чи замінювати номерні знаки. Власник отримує новий бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

    Це здійснюється не пізніше 10 днів з дня отримання нового документа, що посвідчує особу.

    Орієнтовна вартість – 350 грн адміністративна послуга та 486 грн – бланк свідоцтва. Перереєстрація транспортного засобу та видача документів здійснюється у день звернення.

    • Вадим Клиент 5 дней назад

      Питання не в самій перереєстрації, а чи можна користуватися авто без перереєстрації конкретно в нашому випадку - у сина таке ж прізвище як у свідоцтві про реєстрацію авто. Тобто якщо зупинить поліція, то чи буде у неї підстави виписати штраф чи заборонити користуватись авто без перереєстрації?

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович 21 час назад

    Адвокат, г. Черновцы, 6 лет опыта

    Наразі нема зобов'язання мати при собі якусь довіреність. Тому може користуватися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України