Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 09 октября 2024, вопрос №120792

Как вступить в наследство в таком случае?

Здравствуйте! Ситуация такая: Есть дом который изначально был оформлен на моего дедушку по папиной линии. Дедушка умер а у него есть два сына. Мой отец и мой дядя. С момента смерти дедушки и до сейчас дом не оформлен. У моего дяди есть дочь и у моего отца есть двое детей. Мой отец и его брат умерли а дом так и оформлен на дедушку. Дом не поделили и дочь моего дяди проживает там. Документы утеряны абсолютно все. Подскажите как вступить мне в наследство и с чего нужно начать? Какие мне нужны документы на восстановление или на получение нового права на собственность?

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо Ваші батько і дядько успадкували той дім, але не оформили право власності на нього, то Ви можете спадкувати його. Якщо пройшло більше ніж шість місяців з дня смерті Вашого батька і Ви ще не звертались до нотаіруса, то Вам потрібно звернутись до суду для виділення Вам додаткового терміну для прийняття спадщини, якщо Ви пропустили 6-місячний строк з поважної причини.

    Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу (шість місяців), він не заявив про відмову від неї. Якщо Ваші батько і дядько були зареєстрованими (прописаними) разом з Вашим дідусем, то батько і його брат вважаються такими, що автоматично прийняли спадщину, навіть якщо вони не звертались до нотаріуса.

    Вам потрібно спочатку звернутись до нотаріуса. Ним може бути приватний або державний нотаріус того району, в якому було останнє місце проживання спадкодавця.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України