Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 13 октября 2024, вопрос №121089

Залишення місця дтп з тимчасовими правами

Дружина тільки отримала права, їхала в заторі та зачепила боком трамвай. Пошкодила задні двері.
Розгубилась та поїхала звідти. Що робити в цій ситуації щоб не забрали права?

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Згідно статті 122-4. Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди

    Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.

    Отже, за залишення місця ДТП не обов'язково позбавлять прав, можливо дружина відбудеться штрафом у розмірі 3400 грн.

    Найкращим варіантом було б звичайно зв'язатись з водієм трамвая, оформити європротокол та повідомити страхову компанію про ДТП.

    Проте, не виключено, що водій трамвая звернувся в поліцію. В такому випадку буле складений протокол і справу направлять до суду.

    З іншого боку - невідомо чи водій трамваю взагалі звертався до поліції. Все залежить від того чи запам'ятав він номер авто, чи великі пошкодження та ін.

    Чи відкрита судова справа переглядайте за посиланням https://court.gov.ua/fair/

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 дня назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго вечора.

    Треба сховати авто і не керувати авто, поки не закінчиться строк накладення адміністративного стягнення протягом трьох місяців (стаття 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10?find=...

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Андрію!

    Сподіватись, що водій трамваю не подав заяву до поліції. В іншому випадку дружину або позбавлять водійскіх прав, або накладуть штраф.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України