Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 19 октября 2024, вопрос №121431 500₴

Підписала договір про купівлю та пригон машини з Америки

Вирішили купити авто з чоловіком. Вибрали компанію. Все чудово себе зарекомендували. Вже на етапі підписання договору стали сумніви. Додою фото. Не дописані є пункти.
Далі виграли нам авто, але стали сумніви про те що авто не пошкоджене та технічно справна. Але вони почали гарантувати, є відео де вони це кажуть. Після того як повинна була оплатити більшу половину суми казали пришлють фото чека, але так і нічого не має. На дзвінки не відповідають на смс також. За цілий день можна лише один раз дозвонитись. Є фото людини яка отримувала гроші і розписувалася. Не знаю що робити бо дуже переживаю що віддала гроші в нікуди. А проводити авто чи все добре з ним зможу лише в наступному місяці

Ответы юристов (26)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    У Вас заголовок питання не відповідає тексту самого запитання. У чому полягає Ваше питання?

    • Olena Клиент 8 дней назад

      все оновила питання

      • Богун Сергій Павлович

        Це стандартний договір. У разі порушення умов договору - звернетеся до суду. Інші варіанти відсутні, адже кошти Ви вже передали?. Є розписка про отримання коштів?

        • Olena Клиент 8 дней назад

          але у ньому є недописані пункти, це тільки на першому листі, є ще на інших також. Попросила щоб з центрального офісу мені відправили з дописаними пунктами. На що сказали добре і так і нічого не має

          • Богун Сергій Павлович

            Звертайтесь з письмовим запитом. Якщо будуть ігнорувати - подасте заяву в поліцію за ст. 190 КК (шахрайство).

          • Богун Сергій Павлович

            В договорі є посилання на п. 3.4 ( порядок викупу авто).

            • Olena Клиент 8 дней назад

              він не дописаний зовсім

          • Богун Сергій Павлович

            Я цього не бачу. Ви цю сторінку договору не долучили.

            П. 2.4 має повну редакцію.

            • Olena Клиент 8 дней назад

              то це що у низу вони написали пункт 3.4 то це він дописаний. Я зрлзуміла

      • Богун Сергій Павлович

        Так. Там таке перенесення.

    Olena Клиент 8 дней назад

    обіцяють та гарантують що все добре з нею, але провірити зможу лише в наступному місяці. Коли кажу що відразу з авто воза вона поїде на сто навіть я не сяду за руль щоб відразу провірили. І кажу якщо не так як вони гарантують що далі буде. Кажуть що напишуть лист на відшкодування на майданчику де купляли. А ті витрати що її доставили і ремонт хто відшкодує мені. Кажу ви ж мені гарантували. То кажуть що ну тоді вони там щось компенсують але не точно.

    Olena Клиент 8 дней назад

    Оплатила я більше половину суми є фото людини яка отримувала гроші і підписувалась. Кажу що чекаю тоді фото чека про те що вони відправили. В цей день не відправили думаю добре може на наступний так само не має, дзвоню, пишу нічого. Нарешті вечері дозвонилась сказали зараз і нічого. На наступний день також нічого не має. І не відповідают

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      50%

      Доброго дня, Олена!

      Які саме пункти у договорі є недописаними? Ви оплачували послуги посередника готівкою? Який документ Ви отримали від комісіонера? Що за людина приймала в Вас кошти та яке відношення вона має до ТОВ "АВТО СІТІ УКРАЇНА"?

      З повагою, адвокат Айвазян.

      • Olena Клиент 8 дней назад

        У нашому місці є локація від цього товариства, та ще у деяких містах. Просила документ на те що вони мають право ставити печатку від даного товариства але нічого ніхто не дав. Спочатку було оплачено підписання та підбір авто, далі за лот, та транспортування. Є інвойс з підписом і печаткою

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Які умови щодо оплати передбачені у договорі? Що означає "локація"? Це одне із відділень ТОВ? На підставі яких документів діє остання? Ви не можете додзвонитись до ТОВ або ж саме до відділення у Вашому місті?

          • Olena Клиент 8 дней назад

            Не можу дозвонитись та дописатись до тов бо там знаходиться супровід по перевозці та доставці авто. Документи просила на якій підставі вони працюють тут. Але нічого не надали. Сказали що це як франшиза але з центром то

          • Olena Клиент 8 дней назад

            умови оплати. За підписання та підбір і участь у виграші за лот яким оберем. Далі оплата за лот та комісію, та транспортування суша-море. Далі буде інша оплата доставка в Україну, та Swift переказ. І вже отримання авто. Бо розмитнення ми робимо як для військового через благодійну організацію. Потім з через рік знову поновлення документів реїстрації знову через цю бгалогодійну організацію

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Є адреса електроної пошти ТОВ або "фізична" адреса за якою вони знаходяться?

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    У Вашому офіційному договорі комісії повинні бути докладно розписані всі умови співробітництва – від купівлі до отримання, а також задокументовані права та обов'язки сторін.

    Тому для того щоб, відповісти на Ваше питання потрібно спочатку проаналізувати даний договір.

    Якщо Ви плануєте повернути кошти за авто - Вам потрібно розірвати договір із автокомпанією.

    Стаття 651 ЦКУ передбачає підстави для зміни або розірвання договору

    1. Зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

    2. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.

    Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

    3. У разі односторонньої відмови від договору у повному обсязі або частково, якщо право на таку відмову встановлено договором або законом, договір є відповідно розірваним або зміненим.

    Згідно статті 230 ЦКУ Правові наслідки вчинення правочину під впливом обману

    1. Якщо одна із сторін правочину навмисно ввела другу сторону в оману щодо обставин, які мають істотне значення (частина перша статті 229 цього Кодексу), такий правочин визнається судом недійсним.

    Обман має місце, якщо сторона заперечує наявність обставин, які можуть перешкодити вчиненню правочину, або якщо вона замовчує їх існування.

    2. Сторона, яка застосувала обман, зобов'язана відшкодувати другій стороні збитки у подвійному розмірі та моральну шкоду, що завдані у зв'язку з вчиненням цього правочину.".

    Згідно ч.12 ст.10 Закону України "Про захист прав споживачів"

    Якщо після укладення договору стане очевидним, що роботи (послуги), зважаючи на їх ціну (вартість) та характеристики або інші обставини, явно не задовольнятимуть інтереси або вимоги споживача, виконавець зобов"язаний негайно повідомити про це споживача.

    Відповідно до ст. 15 Закону України "Про захист прав споживачів"

    Споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). У разі коли надання недоступної, недостовірної, неповної або несвоєчасної інформації про продукцію та про виробника (виконавця, продавця) спричинило придбання продукції, яка не має потрібних споживачеві властивостей, - споживач має право розірвати договір і вимагати відшкодування завданих йому збитків.

    Ви можете чекати на авто та надіятись на те, що технічний стан авто Вас задовольнить або Ви можете направити комісіонеру вимогу про надання інформації щодо придбаного автомобіля.

    Якщо Вас обманули, то Ви можете вимагати розірвання договору комісії та повернення коштів. Якщо добровільно Вам їх не повертають, то Ви можете спробувати у судовому порядку відстоїти свої права. Головне документувати та записувати всі розмови з комісіонером, щоб у Вас були докази їх неправомірної поведінки.

    P.S. У Вашому договорі всі пункти дописані - після пункту 2.4 йде пункт 2.5. Можливо посилання на пункт 3.4. Вас трішки смутило.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Olena Клиент 8 дней назад

      вони гарантують що з авто все чудово. Він не битий, не крашений та не щпакльований. Що з безпекою все чудово, і технічно справне авто. Час на роздуму та по шоку по він коду не було бо до лоту залишалось лише приблизно 10-15 хв. Але це я зробила потім на офіційному сайті CARVERTICAL. На що він видав що авто пошкоджене та не відповідає правилам безпеки та експлуатації на дорозі. На що я їм скинула це вони почали запевняти та гарантувати що такого не може бути і що такий сайт їм не відомий. На що я сказала добре я оплачую але машина відразу доставляється з їх ньої сторони на сто. І відразу буде перевірка з їх нім представником щодо їхніх усіх гарантій. На що вони вроді погодились але то не точно. Сказали що такого бути не може що авто не таке як вони мене запевняют

    • Olena Клиент 8 дней назад

      а зараз просто ігнорують. Усі дзвінки та смс ігнорують. Хотя казали дзвонити та писати по любим запитанням

      • Дерій Владислав Олегович

        В такому випадку - надійшліть їм рекомендований лист з вимогою підтвердити їхні гарантії.

        На жаль, в реаліях сьогодення часто виникають ситуації, коли комісіонери обіцяють, що ремонт буде мінімальним або взагалі його не буде, а на практиці люди багато коштів витрачають на СТО.

        Проте, чим більше у Вас буде доказів того, що Вам обіцяли - тим більше шансів відстояти свої права у судовому порядку.

        • Olena Клиент 8 дней назад

          є відео їхніх гарантій та запевнення що все добре з авто. Фото скріни переписок. Скинула в інший чат щоб все збереглось. Фото передачі грошей як за підписання і їхню роботу так і за отримання грошей за лот, комісію та доставк

          • Дерій Владислав Олегович

            Тоді варто зачекати авто, адже поки що немає доказів того, що вони порушили домовленість.

            • Olena Клиент 8 дней назад

              А далі якщо все ж таки є, що потрібно робити які далі повинні бути дії з моєї сторони

          • Дерій Владислав Олегович
            50%

            Спочатку відправте їм лист претензію щодо безоплатного усунення недоліків авто та попередьте, що в разі ігнорування Ваших вимог Ви будете звертатися до суду. В суді ж Ви можете вимагати розірвання договору комісії та відшкодування Вам збитків або зобов'язати автокомпанію покрити витрати на ремонт авто.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Судебные решения 68 1 23 окт. 2024
Официальный блог Юристы.UA 35 0 22 окт. 2024
Событие 55 0 22 окт. 2024
Законы 1924 3 2 окт. 2024