Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 21 жовтня 2024, питання №121520

Виїзд з дитиною за кордон

Здрастуйте!
Питання в мене - дружина кинула нас з сином і поїхала за кордон. Що нам робити, щоб ми виїхали за кордон теж до родичів? Я працюю офіційно, маю бронювання. Хочу забрати дитину до родичів і виїхати з ним.

Відповіді юристів (3)

    Пономаренко Олена
    Пономаренко Олена 4 дні тому

    Адвокат, м. Чернігів, 5 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!Якщо ми говоримо про бронювання, а не відстрочку, то для виїзду необхідні документи про службове відрядження, де буде вказано місце візиту (країна, місто) та мета виїзду. Якщо на роботі зроблять такі документи, то тоді документ про бронювання, військовий квиток, закордонний паспорт і документ про відрядження на кордоні показуєте.Але на подальше, щоб мати змогу безперешкодно вирішувати всі питання щодо дитини та виїжджати без "відрядження", раджу вирішити питання щодо здійснення опіки самостійно над дитиною (позбавити матір батьківських прав) та оформити віідстрочку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олексію!

    Для виїзду за кордон Ви повинні мати підставу, яка педбачена Правилами перетину кордону громадянами України.

    Як заброньований Ви маєте право на виїзд тільки у службове відрядження.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю!

    Щоб мати змогу вільно перетинати кордон Ви повинні мати підставу згідно пункту Правил перетинання державного кордону громадянами України.

    У Вашому випадку потрібно домовитись з підприємством щоб видали наказ про Ваше закордонне службове відрядження.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України