Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 25 октября 2024, вопрос №121762

Замужество , подтверждение брака

Здраствуйте я украинка и живу на территории Бельгии но мой муж с ирака и мы бы хотели подтвердить наш брак в Украине и получить право на внж, как и что можно сделать и сколько это будет по срокам

Ответы юристов (1)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Українське законодавство визнає дійсними шлюби, укладені за кордоном, якщо вони відповідають вимогам Сімейного кодексу України. Однак, для цього необхідно пройти процедуру легалізації документів, якщо це не передбачено міжнародним договором України.

    На території України доступні два способи легалізації документів: консульська легалізація та апостиль.

    Апостиль – це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах, що надходять від держав-учасниць Гаазької конвенції про скасування вимог консульської легалізації іноземних офіційних документів. Україна підписала даний документ у 2003 році.

    Консульська легалізація – це процедура підтвердження дійсності оригіналів офіційних документів, які були видані в країнах, що не підписали Гаазьку конвенцію про скасування консульської легалізації. Дана процедура більш складна та включає відвідування багатьох установ.

    Існує ряд країн, з якими Україна має відповідні дво- або багатосторонні договори про спільне визнання документів. Легалізувати документи видані в цих державах не потрібно. Досить нотаріального засвідчення перекладу документа на українську мову, якщо інше не передбачено в угоді. До них відносяться Молдова, Узбекистан, Грузія, Китай, Угорщина тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Судебные решения 68 1 23 окт. 2024
Официальный блог Юристы.UA 35 0 22 окт. 2024
Событие 55 0 22 окт. 2024
Законы 1924 3 2 окт. 2024