Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 марта 2020, вопрос №14511

Хто повинен бути процесуальним представником дитини?

Ірина, народивши дитину в 15 років і не перебуваючи у зареєстрованому шлюбі, вирішила звернутися до батька дитини з позов про стягнення аліментів на утримання дитини. Суд повернув заяву на підставі ст. 185 ЦПК посилаючись на те, що Ірина не має повноважень на представництво дитини в суді.

Хто повинен бути процесуальним представником дитини?

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня. Треба звичайно бачити Ухвалу щоб надати вам більш конкретно пораду, але згідно Сімейного кодексу, а саме ст. 156 неповнолітні батьки, які досягли чотирнадцяти років, мають право на звернення до суду за захистом прав та інтересів своєї дитини, і мають ті самі права і обов'язкищо і повнолітні. Тому не зрозуміло чому суд виніс таку ухвалу, треба дивитись позовну заяву і ухвалу.

    Жупинский Николай Андреевич

    Любовь Тарасовна! Вы не увидите определение суда по простой причине - вопрос задан студентом юридического факультета ВУЗа для решения задачи. Если автор разместит сканкопию определения суда иди даст номер дела в реестре - я извинюсь и первым дам ответ на вопрос.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України