Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 27 марта 2020, вопрос №14599 150₴

Не могу получить Выписку из ЕРДР

Здравствуйте,у меня произошла ситуация я столкнулсяи с мошенниками на олх и у меня путем обмана забрали 12 000 грн ,олх готов возместить финансовый ущерб ,но мне необходима выписка из ЕРДР , единственное отделение которое занимается таким ситуациями находится в Харькове,сам я из Одессы я написал объяснение и заявление на Харьковское отделение отправил сканом и новой почтой оригинал ,справку о занесении мне предоставили а выписку не дают постоянно что то не получается то следователь болеет ,то занята ,то на выезде , телефон мне дают данные тоже так как нельзя разглашать какие действия я могу предпринять у меня осталась неделя до конца предложения о компенсации от олх.,?

Ответы юристов (10)

    Луньов Богдан Леонідович
    10%

    Здравствуйте. Вам необходимо договориться со следователем или её начальником о встрече, приехать в Харьков и лично получить выписку. Объяснить, что поджимают сроки. Если сейчас зайти с ними в переписку, выйти на прокуратуру и так далее, процесс получения документа может затянуться на месяцы. Поэтому лучше потратить один день на поездку, чем потом вытягивать сроки через суды.

    Петренко Евгений
    10%
    Петренко Евгений 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте, а в заявлении о преступлении Вы просили извлечение из ЕРДР? Можете обратиться с письменным требованием о выдаче Вам извлечения из ЕРДР.

    Но по смыслу этой справки - они содержит все данные, что и извлечение. Есть номер производства, квалификация, указание на ст. 56 УПК подтверждает, что Вы в этом деле потерпевший.

    Поэтому я бы советовал действовать одновременно в двух направлениях. И с полицией разбираться путем отправки письменного заявления о выдаче извлечения из ЕРДР. И в олх просить либо продлить срок либо принять как доказательство уголовного производства данную справку.

    Жупинский Николай Андреевич
    10%

    С этой справки следует, что по Вашему заявлению уголовное производство не открывалось.Оно было приобщено к уже ииеющемуся, где благополучно и затеряется,. Вытяг с ЕРДР Вам не дадут, так как в ЕРДР внесены сведения не по Вашему заявлению, там совершенно иной заявитель.

    Беликов Олег  Александрович
    10%

    Добрый день. Пишите срочно заявление в полицию о выдаче вам выписки с ЕРДР, по иному ему получить не удастся. Даже личный приезд из Одессы в Харьков не поможет, может сказаться человеческий фактор. Поэтому в вашем случае письменное обращение самый оптимальный вариант, в неделю должны уложиться.

    Савченко Олександр
    10%
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Кримінальний процесуальний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17):

    Стаття 60. Заявник

    1. Заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим.

    2. Заявник має право:

    1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію;

    1-1) отримувати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань;

    Наразі Вам надали саме документ (довідку), що підтверджує прийняття і реєстрацію вашої заяви щодо незаконних дій невідомої особи, а саме шахрайства шляхом незаконних операцій з використанням електро-обчислювальної техніки.

    По-перше, спробуйте домовитися з ОЛХ, щоб Вам повернули кошти на підставі цієї довідки.

    Якщо відмовлять, то доведеться або повторно звертатися до слідчого та просити надіслати Вам витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо відкриття кримінального провадження за електроною або поштовою адресою, вказаною у вашій заяві, або ж відразу до суду.

    Кримінальний процесуальний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17):

    Стаття 214. Початок досудового розслідування

    1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

    Стаття 303. Рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, та право на оскарження

    1. На досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

    1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов’язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

    Стаття 304. Строк подання скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, її повернення або відмова відкриття провадження

    1. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

    Всього доброго.

    Сергеев Артем
    10%
    Сергеев Артем 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте.

    ЗАЯВА

    ??.??.2019 слідчим Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області за моїм повідомленням внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №. 0000000000000000

    Відповідно до вимог ст.60 КПК України, заявник має право отримувати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відповідно до вимог ст. 214 КПК України, слідчий зобов’язаний через 24 години з моменту внесення відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Станом на момент написання даної заяви (27.03.2020) жодних повідомлень я досі не отримав.

    У зв’язку з вищевикладеним, керуючись вимогами ст.ст. 60, 214 КПК України та ст.ст. 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» України, -

    ПРОШУ: 1. Надіслати мені витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо відкриття кримінального провадження за ектронною та поштовою адресами, вказаними у даній заяві 2. Також повідомити про хід досудового розслідування та на час розгляду даної заяви та контактні дані відповідальних службових осіб.

    Ектронна адреса: 000000000000

    поштова адреса: 000000000000

    Заявник 0000000000

    Для ускорения процесса рекомендую параллельно обратиться с жалобой в областное ГУНП.

    Если нужна помощь - обращайтесь.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    10%

    Добрий день.

    Оскільки у відповіді поліція посилаєтсья на п. 2 ч. 2 ст. 56 КПК, то можна вважати, що Ви вже є потерпілим по цій справі. Якщо у подальшому Вам буде повідомлено, що Ви не є потерпілим - потрібно буде подавати заяву про визнання Вас потерпілим по цьому кримінальному провадженню.

    Також, відповідно до ст. 60 КПК - Заявник має право: отримувати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Керуючись ст. 214 КПК - Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

    Оскільки Ви є потерпілою особою (на скільки це відомо з відповіді) та Ви подавали заяву, яка була приєднана до відкритого кримінального провадження, Вам зараз необхідно ПИСЬМОВО звернутися до поліції яз заявою про надання Вам витягу з ЄРДР.

    Костромина Виктория
    10%

    Не могу получить Выписку из ЕРДР -

    обратитесь к ним письменно

    Гончаренко Константин
    10%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю:

    Вам необхідно письмово звернутися із заявою до відділу поліції на ім я начальника відділу з проханням видати виписку з ЕРДР по справі в порядку ст. 214 КПК УКРАЇНИ.

    Краще аби таку заяву подав особисто або рекомендованим листом з описом вкладення, заявник, котрий є однією зі сторін по кримінальному провадженню.

    Якщо письмової(офіційної) відповіді не надійде протягом 15-30 днів, подаєте скаргу до вищого органу про бездіяльність посадових осіб поліції - таким органом є прокуратура( обласна чи генеральна).

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    10%

    Здравствуйте!

    Согласно ст.ст.60, 214 УПК Украины, следователь после внесения ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела, обязан выдать излечение из Единого реестра досудебных расследований, что есть подтверждением факта открытия уголовного дела.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17

    В Вашей ситуации, на данный момент, нет смысла ехать с г.Одессы в г.Харьков к руководству отдела полиции, так как в виду карантина, приём не проводится, а застать на месте следователя маловероятно.

    Рекомендую Вам:

    - сначала обратиться с заявлением на сайт олх, с приложением справки с отдела полиции и необходимо просить продлить срок для предоставления излечения из Единого реестра досудебных расследований об открытии уголовного дела;

    - заявление в отдел полиции на электронную почту и через Укрпочту, с приложением справки с отдела полиции о предоставлении копии извлечения из Единого реестра досудебных расследований и открытии уголовного дела;

    -одновременно необходимо подать заявление в местную прокуратуру в г.Харькове, с приложением справки с отдела полиции о предоставлении излечения из Единого реестра досудебных расследований и открытии уголовного дела;

    - если не будет,ответа на заявления из отдела полиции и местной прокуратуры, необходимо подавать жалобы в Главное управление Национальной полиции в Харьковской области и прокуратуру Харьковской области.

    Нужна помощь, обращайтесь.

    Удачи.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України