Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

27 марта 2020, вопрос №14617

Фінансова організація каже що подає до суду через те что боржник не виплатив кредит

Особа взяла кредит, платити не відмовляється але зараз можливісті не має, тому коли потрібно було віддати не змогла віддати, пройшло майже більше неділі з того моменту як треба було заплатити, нарахували % 1 000 з чимось погрожують зверненням до суду, як діяти і як реагувати на це???
Ситуація актуальна зараз в умовах карантину хіба вони мають право нараховувать відсотки?? Что вы можете сказати і порадити в даній ситуації

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, в зв'язку з тим що в країні введений карантин , а з 25.03 надзвичайний стан то урядом прийнято ряд законів, і постанов, зокрема і по сплаті кредитів. Тому пеня і штраф не нараховується на цей період, а саме до 24.04, але % за користування вони мають право нараховувати. Вам потрібно не просто не платити, а звернутися до них з офіційним листом, і просити заморозити відсотки на цей період, і місяць після карантину. Вони можуть не погодитися, але в суді це матиме значення, і вони не будуть планувать протиправні дії, виїзди, погрози, дзвінки родичам ю і т.д. Я вчора писала багато таких листів, то сьогодні поприсилали людям відповіді, що будуть діяти в юридичній площині. До того часу, може ще щось приймуть на законодавчому рівні.

    Мамчик  Дмитро  Олегович

    Для початку необхідно проаналізувати умови договору. У випадку якщо договір кабальний, тобто наявні умови які явно несправедливі, тоді можливо звернутися до суду із позовом про визнання вказаного договору нікчемним. Також рекомендую надіслати заяву про відкликання згоди на обробку персональних даних з метою закінчення телефонних дзвінків і надіслати заяву про наявний форс мажор у зв'язку із карантином з метою ненарахування штрафних санкцій на період карантину.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України