Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 28 марта 2020, вопрос №14723

Раздел имущества и денег на счетах

Добрый день. Есть квартира куплена в браке. И у мужа лежали немалые деньги на счетах пока я растила дочь маленькую. Муж их скрыл. При разделе имущества учитываются ли снятые немалые суммы со счетов мужа которые он скрыл? И можна ли подать не на 50% жилья а больше из-за этого?

Ответы юристов (4)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, все майно яке набуто було під час шлюбу при розлученні ділиться навпіл. Якщо дитина залишається проживати з вами, і враховуючи факт коштів, які також повинні бути розподілені між вами, ви можете запропонувати відмовитися від частини коштів, а він в свою чергу відмовиться від частини майна. Але це потрібно більш детально розбиратися.

    Який порядок поділу майна через суд?

    Неподільні речі присуджуються одному з подружжя, якщо інше не визначено домовленістю між ними.

    Речі для професійних занять присуджуються тому з подружжя, хто використовував їх у своїй професійній діяльності. Вартість цих речей враховується при присудженні іншого майна другому з подружжя.

    Присудження одному з подружжя грошової компенсації замість його частки у праві спільної сумісної власності на майно, зокрема, на житловий будинок, квартиру, земельну ділянку, допускається лише за його згодою та попереднього внесення другим із подружжя відповідної грошової суми на депозитний рахунок суду.

    У разі, коли жоден із подружжя не вчинив таких дій, а неподільні речі не можуть бути реально поділені між ними, суд визнає ідеальні частки подружжя в цьому майні без його реального поділу і залишає майно у їх спільній частковій власності.

    За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею/ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

    Десятник  Володимир  Олексійович

    Якщо приховав під час судового розгляду, Ви можете подати заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

    Підставою є істотні для справи обставини, що не були встановлені судом та не були й не могли бути відомі Вам на час розгляду справи (ст. 423 ЦПК України) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15

    Жупинский Николай Андреевич

    При разделе имущества учитываются ли снятые немалые суммы со счетов мужа которые он скрыл?

    Если деньги были сняты со счета во время нахождения в браке то считается, что они потрачены в интересах семьи. Вряд ли Вы докажете обратное.

    Костромина Виктория

    И можна ли подать не на 50% жилья а больше из-за этого? - на этих основанияз - НЕТ

    КРОМЕ ТОГО НЕ ФАКТ ЧТО ВЫ СМОЖЕТЕ ПОДЕЛИТЬ ДАЖЕ ПО 1\2 .

    то что имущество приобретено в браке - не дает прямого права на 1\2

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке иска\заявы - обращайтесь - контакты можете найти в нете"


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України