Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 28 марта 2020, вопрос №14732

Продаж будинку з неоформленеми добудовами

Хочу придбати будинок, на території є добудови які не вносилися в план. Яка процедура оформлення цих добудови? Скільки це займе часу? Скільки буде коштувати?

Ответы юристов (2)

    Нешик Татьяна
    Общаться в чате Нешик Татьяна 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    доброго вечора! На даний момент згідно чинного законодавства для того, щоб придбати цей будинок, вам не потрібно легалізовувати добудовані частини. Нотаріус оформить вам договір купівлі- продажу, тільки запитає чи ви знаєте, що план не відповідає тим документам, які є та зазначить у договорі, що ви як покупець інформовані про зміни, які належним чином не оформлені. Після купівлі будинку ви зможете самостійно зайнятися легалізацією. Але щоб визначити вартість цих послуг та алгоритм дій, треба бачити ті добудови та документи, які є в наявності

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Общаться в чате Десятник Володимир Олексійович 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 50 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Державну реєстрацію права власності на ці об'єкти має здійснити власник матеріалів для їх будівництва (ЦК України, ст. 331 ч. 3).

    Стаття 331. Набуття права власності на новостворене майно та об'єкти незавершеного будівництва

    {Назва статті 331 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3201-IV від 15.12.2005}

    1. Право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом.

    Особа, яка виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів на підставі договору, є власником цієї речі.

    2. Право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна).

    Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації.

    Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.

    3. До завершення будівництва (створення майна) особа вважається власником матеріалів, обладнання тощо, які були використані в процесі цього будівництва (створення майна).

    У разі необхідності особа, зазначена в абзаці першому цієї частини, може укласти договір щодо об’єкта незавершеного будівництва після проведення державної реєстрації права власності на нього відповідно до закону.

    {Частину третю статті 331 доповнено абзацом другим згідно із Законом № 3201-IV від 15.12.2005; із змінами, внесеними згідно із Законом № 1878-VI від 11.02.2010; в редакції Закону № 2269-VIII від 18.01.2018}

    {Частину четверту статті 331 виключено на підставі Закону № 3201-IV від 15.12.2005}


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України