Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 29 марта 2020, вопрос №14768

Попал в ДТП страховая выплатила но суммы недостаточно для покрытия насчитанного ремонта.

Хотелось бы узнать какая сумма берётся во внимания было 2 эксперта со страховой и независимый и как оставшиеся сумму могут с меня взять.

Ответы юристов (3)

    Жирний Олексій Сергійович
    Жирний Олексій Сергійович 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 21 год опыта

    Доброго дня.

    Стаття 22 Цивільного кодексу України передбачає, що особа, якій завдано збитків у результаті порушення її цивільного права, має право на їх відшкодування.Збитками є втрати, яких особа зазнала у зв'язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки). Збитки відшкодовуються у повному обсязі.

    Відповідно до п. 1 ст. 1166 Цивільного кодексу України майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

    Стаття 1192 Цивільного кодексу України чітко передбачає, що з урахуванням обставин справи суд за вибором потерпілого може зобов'язати особу, яка завдала шкоди майну, відшкодувати її в натурі (передати річ того ж роду і такої ж якості, полагодити пошкоджену річ тощо) або відшкодувати завдані збитки у повному обсязі.

    Розмір збитків, що підлягають відшкодуванню потерпілому, визначається відповідно до реальної вартості втраченого майна на момент розгляду справи або виконання робіт, необхідних для відновлення пошкодженої речі.

    Страхова компанія здійснює виплату за пошкоджете майно відповідно до експертного звіту. Фактична ж вартість відновлення пошкожденого майна може бути вища. В такому випадку потерпілий має право звернутися до винуватця з вимогою відшкодувати завдані збитки в повному обсязі. Доказом вартісті відновлювальних робіт є відповідні рахунки/акти в СТО та документи, що підтверджують факт оплати таких робіт.

    Жирний Олексій Сергійович
    Жирний Олексій Сергійович 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 21 год опыта

    П.С, додатково на Ваше питання повідомляю, що для того щоб стягнути через суд з винуватця ДТП вартість відновленя пошкодженого авто необхідно щоб бути акти/рахунки с переліком виконаних робіт та їх вартістю а також документи, що підтверджують оплату цих актів/рахунків. за відсутності цих документів у Вас не буде можливості довести в суді реальну вартість відновлення пошкодженого авто

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Потерпевший в результате ДТП, имеет право подать иск в суд о возмещении причиненного материального и морального ущербов с виновника ДТП.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь.

    Удачи.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України