Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 марта 2020, вопрос №14810

Аннуляция тура в Египет

Здравствуйте, забронировали тур на июнь в Египет. В связи с нынешней ситуацией хотим аннулировать,турагент говорит что коронавирус это форс мажор и при аннуляции 100% штраф, хотя даты тура не попадают на период карантина, настаивает на перенос дат если это будет необходимо.Подскажите, это право мерно применять штраф за аннуляцию тура?Как поступить в данной ситуации? как вернуть деньги?

Ответы юристов (2)

    Жирний Олексій Сергійович

    для того щоб Вам надати обгрунтовану відповідь необхідно бачити умови договору, який Ви підписали з турагентом

    Десятник  Володимир  Олексійович

    Кошти мають бути повернуті, адже Ви не ставити питання про відповідальність боржника, який неправильно застосовує ст. 617 ЦК України, ця неправомірна практика останнім часом досить поширена.

    Щодо штрафу. Якщо він передбачений договором, його розмір надмірний в порівнянні із можливими збитками, які турагент мабуть ще не поніс, оскільки тур заброньований завчасно. В будь-якому разі, суди не стягують такі штрафи. Надсилайте копію договору.

    Стаття 617. Підстави звільнення від відповідальності за порушення зобов'язання

    1. Особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили.

    Не вважається випадком, зокрема, недодержання своїх обов'язків контрагентом боржника, відсутність на ринку товарів, потрібних для виконання зобов'язання, відсутність у боржника необхідних коштів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України