Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

02 апреля 2020, вопрос №15252 5₴

Если нет счетчика на воду, сколько нужно платить за троих?

У нас есть квартира, в ней прописано 3 человека. Проживает один брат только. К сожалению, счетчиков в квартире нет и ему приходят большие квитанции за воду и другие коммунальные услуги. Но по факту он и не экономит воду и даже при установке счетчика, скорее всего, не будет экономить.

Вопрос вот в чем - сколько кубов воды на 1 прописанного в квартире положено без счетчиков и сколько нужно платить за 1 человека?

Ответы юристов (3)

    Гончаренко Константин
    40%

    Доброго дня!

    Вам необхідно звернутися за телефоном організації, що вказаний у квитанції на оплату послуг водопостачання. Вам мають надати роз яснення - це їх прямий обов язок, - реагувати на звернення громадян.

    З повагою,

    Костянтин ГОНЧАРЕНКО

    Лопатка Володимир
    40%
    Лопатка Володимир 4 года назад

    Адвокат, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня. Все ж таки думаю, що Вам вигідніше буде встановити лічильники, але для отримання точної відповіді необхідне з'ясувати у органів місцевого самоврядування, які саме норми споживання використовується для здійснення нарахувань за відповідні послуги у вашому місті.

    Так, держава в особі Кабінету Міністрів України в постанові №409 від 06.08.2014 року встановила мінімальні нормативи (нижче яких не може бути розрахунок), але органи місцевого самоврядування можуть збільшувати такі нормативи.

    Тобто, зараз я можу сказати - який мінімум у Вас можуть нараховувати по Постанові КМУ, але цілком можливо, що норми споживання в вашому місті більші. Так, наприклад, в моєму місті (Чернігів) норми споживання встановлені виконавчим комітетом міської ради фактично в 2 разі перевищують мінімальні норми, які були встановлені КМУ.

    Кабінетом Міністрів України в постанові № 409 від 06.08.2014 установлено наступні нормативи:

    для користування послугами з централізованого водопостачання - 2 куб. метри холодної води на одну особу на місяць за наявності послуги з постачання гарячої води та 3,6 куб. метри холодної води на одну особу на місяць за відсутності послуги з постачання гарячої води.

    для користування послугами з постачання гарячої води - 1,6 куб. метра на одну особу на місяць.

    Тобто, навіть при мінімальних нарахуваннях загального водопостачання на одну особу в місяць виходить 3,6 куб. метра води.

    На трьох осіб вийде 10,8 куб. метра, а це - 10800 літрів води в місяць.

    При чому, це ж мінімальні значення встановлені КМУ і цілком можливо, що в вашому місті вони більші.

    Сподіваюся, що зміг Вам допомогти. Раптом виникнуть ще якісь питання - звертайтеся. Буду радий допомогти.

    З повагою, Володимир.

    Костромина Виктория
    20%

    если у вас нет счетчика - Вы должны платить по тарифу

    в каждой области свои тарифы - узнайте в водоканале или в местном совете

    платить вы обязаны за всех прописанных

    чтоб не платить за всех прописанных - нужно подать заяву с актом обследования что они не проживают


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України