Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

03 квітня 2020, питання №15420

Департаціі під час короновірусу

Моя мама, громадянка України, перебуває в Польщі по безвіз. Повернутись в Украіну вона повинна була до 23 березня, білет на автобус був куплений на 17 березня, але у з вязку з карантин ом рейс було відмінено і ій не вдалось виіхати. Наразі виіхати з краіни не має можливості, так як в краіні карантин, власного автомобіля немає, транспорт не ходить. Підкажіть, будь ласка, як ій діяти в даній ситуації, як уникнути департаціі і штрафів.

Відповіді юристів (1)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 4 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Мати докази про намагання виїхати - хоча б копію білету. Та просто зараз подавати документи на карту побиту тимчасового. Не факт, що пройде, оскільки термін виїзду (перебування вже закінчився), вона в країні нелегально. Якщо подасть документи та їх нормально приймуть - будуть розглядати певний час - в який вона буде перебувати легально та зможе спокійно виїхати. Проте - на даний момент - є серйозні сумніви, що їх узагалі приймуть. Оскільки в нещодавно прийнятих змінах в законодавсті РП це питання (стос безвізу) - якраз нормально не прописано.

    Витяг з публікації- С 14 марта 2020 г. подлежит продлению на срок 30 дней с следующего дня после оглашения окончания эпидемии пребывание на основании:❗️

    Национальных виз, которые закончились во время эпидемии;Карт побыту, которые закончились во время эпидемии;Срок на подачу внесков на карту побыту (часовый, сталый, карта резидента);Срок действия уже выданных разрешений на работу (зезволений), сезонных разрешений на работу, а также освядчений полугодовых.

    Легально пребывать можно будет только в Польше, в страны шенгена выезжать нельзя.

    ❗️Дополнительно продлеваются также сроки:❗️

    Выезда с Польши в связи с получением отказной децизии, уведомления о прекращении рассмотерния дела, аннулирования карты побыту.Добровольного возвращение домой (смягченная депортация).

    При потребі - звертайтеся через профіль.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України