Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 01 мая 2020, вопрос №18436

Чи можуть МФО забрати майно згідно ст. 87 Закону України "Про нотаріат"?

Мені прийшло ось це повідомлення "НЕГРУ А.Д.Згідно ст. 87 Закону України "Про нотаріат" КРЕДИТ ПЛЮС розпочав процедуру примусового виконання по договору." Це справді так?!

Ответы юристов (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Кредит плюс - це мікрофінансова установа, і ви отримували кредит в цій організації, тому при невиплаті вони мають право, а завчасту звертаються до карманних нотаріусів для здійснення виконавчого напису, тоді на підставі цього напису з вас будуть стягуватися кошти на рахунках в банках, або з зарплати не більше 20 %. Тому треба слідкувати в реєстрі боржників, чи є таке виконавче провадження, оскільки 99% такі стягнення проходять з порушенням законодавства, і їх треба оскаржувати. Але я більш впевнена, що це психологічний тиск.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України