Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ДТП, транспортное право, 18 мая 2020, вопрос №19776

Чи поверне суд мені моє водійське посвідчення у даній ситуації?

Доброго дня.

Я стала учасником ДТП, порушення - проїзд на червоне світло.

ДТП сталося на складному перехресті. Основного світофора, на червоне світло якого я проїхала, НЕ БУЛО. ДТП сталося вночі, тому навіть стійку від світлофора не було видно. Факт відсутності я сфотографувала на телефон одразу після ДТП.

Поліція признала мене виною у ДТП, так як, за їхніми словами, я мала орієнтуватис на дублюючий світофор, який стояв набагато далі по другорядній дорозі (я їхала по основній).

Коли на суді зачитали постанову, що я просто проїхала на червоне і стала винуватцем ДТП, я почала пояснювати обставини, про які суддя нічого не сказав. Результатом стало перенесення суду.

Питання:

Штраф мені заплатити не проблема, мені принципово важливо, щоб мені повернули моє водійське посвідчення. Я його отримала буквально 3 місяці тому. Хвилююся, щоб цей факт не повпливав на рішення суду.

Чи варто мені визнати мою вину на наступному суді? Яка ймовірність того, що в такій ситуації рішенням суду буде лише штраф?

Дякую.

Ответы юристов (3)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте, Оксана!

    Когда произошло ДТП?

    Вам нужно затянуть рассмотрение дела, чтобы у суда не было срока для привлечения Вас к административной ответственности по статье 124 Кодекса Украины об административных правонарушениях, а азатем нужно доказывать свою точку зрения.

    Через три месяца после ДТП,мВы имеете право забрать удостоверение водителя в управлении патрульной полиции.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально.

    Удачи Вам!

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Я стала учасником ДТП, порушення - проїзд на червоне світло.

    ДТП сталося на складному перехресті. Основного світофора, на червоне світло якого я проїхала, НЕ БУЛО. ДТП сталося вночі, тому навіть стійку від світлофора не було видно. Факт відсутності я сфотографувала на телефон одразу після ДТП.

    Поліція признала мене виною у ДТП, так як, за їхніми словами, я мала орієнтуватис на дублюючий світофор, який стояв набагато далі по другорядній дорозі (я їхала по основній).

    Коли на суді зачитали постанову, що я просто проїхала на червоне і стала винуватцем ДТП, я почала пояснювати обставини, про які суддя нічого не сказав. Результатом стало перенесення суду

    З наявних матеріалів не можливо стовідсотково стверджувати як про Вашу вину, так і про невинуватість в скоєнні ДПП. Той факт, що з Вашого боку був відсутній світлофор, в той час як для учасників руху по суміжній вулиці, горів зелений сигнал, має бути врахованний, але не факт, що виправдає Вас. Тому що, водій, що їхав на дозволений сигнал світлофору не міг передбачити, що з іншого боку, водій буде їхати на червоне світло. Позиція поліції і суду в такому випадку може звестись до того, що Ви, підїжджаючи до нерегулюємого перехрестя (на Вашу думку) мали б впевнетись у безпеці його проїзду і, у всякому разі, знизити швидкість для безпечного проїзду пререхрестя. З своєї практики знаю, що судді ну дуже рідко по ст.124 КУАП позбавляють права керування ТЗ, для цього потрібно дуже добре постаратись. Наприклад, відмовлятись від очевидного порушення, не визнавати вину, там де вона явно доказана. Тому майте це на увазі. Для прикладу, Ви можете сказати, що дійсно проїхали на червоне світло, це дійсно так, але просите суд врахувати і те, що дорожні служби не виконали свій обовязок та не забезпечили ні освітлення перехрестя, ні тим більше, роботу світлофору на ньому з усіж напрямків. Тобто таке собі часткове визнання вини.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 27 лет опыта

    А судебное заседание по какой причине перенесли? Кроме фото, возможно у Вас видеорегистратор в машине был?Когда было дтп (дата)? Свидетели возможно были. В протоколе Вы тоже писали, что вину не признаете и двигались в соответствии с правилами ПДР? Информации мало, не видя материалов дела, сложно Вам что-то советовать. Права вряд-ли заберут, но в идеале либо дело затянуть, если вина очевидна, либо если есть основания закрыть. А еще лучше наймите адвоката, если у Вас его нет.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України