Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 08 июня 2020, вопрос №21508

Повернення боргу який виник в результаті невиконання договірних відносин

Доброго дня. Як правильно вийти з ситуації: заключили договір між фізичними особами на купівлю авто в США (нотаріально не посвідчений, оскільки все базувалося на близьких дружніх відносинах), термінів виконання обов'язків не вказали. Процес затягнувся на 8 місяців. Авто я (покупець) жодного разу не бачив, а автомобіль, який був предметом договору на територію України не заїхав. Всі кошти передавались другій особі яка мала проплачувати витрати. Дійшли згоди на повернення всіх витрат, про що боржник написав розписку але терміни повернення пройшли і кошти не повернуті. Які дії мають бути з моєї сторони? Дякую за відповідь.

Ответы юристов (3)

    Бобров Олександр Миколайович

    Доброго дня. 1. Слід надіслати поштою (рекомендованим листом з повідомленням про вручення) або вручити особисто боржнику письмову претензію про повернення боргу протягом 30-ти діб. 2. За відсутності реакції - позов до суду. Також ви можете просити суд забезпечити ваш позов шляхом накладення арешту на майно боржника, для того поки вашу справу розглядатимуть у суді боржник не відчужив своє майно.

    Десятник  Володимир  Олексійович

    Для відповіді на запитання, для початку, необхідна додаткова інформація, зокрема, чи видавалася довіреність з повноваженнями купівлі авто від Вашого імені, громадянство повіреного, чи не проживає він за кордоном, чи визнає він укладений договір (усний чи письмовий), зміст розписки, коли спливли терміни повернення коштів.

    Ця інформація потрібна для визначення укладеного виду договору, законодавства для його регулювання та доцільності звернення до суду.

    • Данило Клиент 3 года назад

      Довіреність видавалась, особа проживає та зареєстрована в україні, договір визнає, змістом розписки була вся сума витрачена на покупку/доставку/розмитнення, терміни повернення спливли в квітні


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України