Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ДТП, транспортное право, 18 июня 2020, вопрос №22250

Какой порядок возврата водительских прав после их лишения судом по ст.286 ч.2 ?

Добрый день! Скоро заканчивается срок дополнительного наказания в виде лишения прав(не за пьянку),хотелось бы узнать как их вернуть?

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Данная процедура предусмотрена ПОЛОЖЕННЯМ про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами:

    Повернення посвідчень водія особам, позбавленим права на керування транспортними засобами, здійснюється після складення теоретичного і практичного іспитів на право керування транспортними засобами всіх категорій, зазначених у посвідченні водія, що повертається.

    Особам, позбавленим права на керування транспортними засобами за керування такими засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складення теоретичного і практичного іспитів з урахуванням вимог абзацу третього цього пункту.

    Вилучені посвідчення водія зберігаються у територіальному сервісному центрі МВС за місцем проживання осіб, зазначеним у рішенні про позбавлення права на керування транспортними засобами.

    Якщо посвідчення водія, яке вилучено в особи, позбавленої права на керування транспортними засобами, на момент її звернення знищено або втрачено, такій особі видається нове посвідчення водія після складення теоретичного і практичного іспитів з урахуванням вимог абзацу третього цього пункту.

    Повернення посвідчення водія, отриманого вперше, особі, позбавленій права на керування транспортними засобами (крім осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення), не здійснюється. У такому випадку після набрання чинності рішенням суду про позбавлення особи права на керування транспортними засобами посвідчення водія вважається недійсним, підлягає вилученню та передається для знищення до територіального сервісного центру МВС за місцем проживання особи, зазначеним у цьому рішенні. Для отримання права на керування транспортними засобами така особа після закінчення строку, на який її позбавлено такого права, проходить позачерговий медичний огляд, повторну підготовку в закладі та складає теоретичний і практичний іспити у територіальному сервісному центрі МВС, після чого отримує посвідчення водія, яке вважається отриманим вперше.

    Дополнительную информацию по данному вопросу Вы можете получить по данной ссылке https://hsc.gov.ua/2019/11/18/splivaye-termin-diyi-posvidchen-vodiya-na-2-roki-shho-robiti/ :

    Коли термін позбавлення вашого права керування транспортним засобом минув, вам слід звернутися до територіального органу з надання сервісних послуг МВС та надати копію постанови суду, а також оригінал квитанції про оплату штрафу, якщо судом було накладено штраф.

    Також, необхідно:

    – пройти позачерговий медичний огляд;– скласти теоретичний та практичний іспит для отримання права керування транспортним засобом відповідної категорії в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС;

    В случае необходимости - обращайтесь, мои контакты в моем профиле на данном сайте либо в интернете. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України