Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 20 июня 2020, вопрос №22424 150₴

Отримання громадянства іноземцям

Доброго дня!
Я зустрічаюсь із дівчиною, яка є громадянкою Республіки Молдова, я громадянин України. Дівчина вагітна, ми плануємо одружитись, народжувати дитину та у подальшому проживати на території України. Питання наступне, який порядок та як правильно отримати дівчині громадянство та який порядок дій після перетину кордону.
Дякую!

Ответы юристов (9)

    Адвокат Евгений Александрович
    16.7%

    Добрий день, Антон!

    Умови та підстави за яких можна стати громадянином України, вичерпно передбачені Законом України «Про громадянство України»:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2235-14#Text

    Так, підставою отримання паспорта України – є прийняття державою іноземця до громадянства за умови попередньої реєстрації шлюбу. Іноземець може стати громадянином, якщо йому притаманна низка таких вимог:

    1. Дотримається українського законодавства;
    2. У нього немає іншого громадянства;
    3. Проживання в Україні протягом п’яти років або якщо іноземець перебуває у шлюбі з українкою чи українцем 2 роки поспіль;
    4. Іноземець отримав дозвіл на імміграцію;
    5. Знання державної мови;
    6. Наявність грошових ресурсів для проживання в Україні.
    Документи для отримання громадянства України через шлюб:

    Потрібно подати ось такий примірний перелік документів:

    • заповнену заяву у двох примірниках;
    • 3 фотографії 35х45мм.;

    також, залежно від підстав та певних юридичних фактів, слід подати один із таких документів:

    1. для осіб без громадянства – декларацію про те що немає громадянства другої держави або зобов’язання припинити іноземне громадянство для іноземців;
    2. документ який може підтвердити факт безперервного перебування в шлюбі два роки;
    3. копію паспорта чоловіка або дружини громадянина України;
    4. свідоцтво про смерть (копія);
    5. документ яким можна підтвердити знання державної мови ( додаток до атестату чи диплому де вказано про вивчення української мови );
    6. підтвердження достатнього фінансового забезпечення за останні 6 місяців з моменту подачі заяви;
    7. інші документи.

    Тільки після того, як Ви зумієте зібрати необхідний перелік документів, який задекларований у законі, його потрібно подати до міграційної служби за Вашим місцем проживання. Важливим є те, що на деякі документи які видані в іноземній державі потрібно проставити апостиль та перекласти на державну мову, після цього треба звернутися до нотаріуса для засвідчення.

    Порядок оформлення громадянства України на підставі шлюбу:

    Стадії здобуття особою статусу громадянина України є досить обширними, тривалими та складними юридичними процедурами. Залежно від обставин, за яких можливо стати громадянином української держави, заяви про надання громадянства розглядають такі органи:

    • Спеціально уповноважений орган який діє при Президентові України приймає остаточне рішення стосовно прийняття до громадянства.
    • Міграційна служба, дипломатичне чи консульське представництво уповноважені вирішувати питання пов’язані із набуттям громадянства за всіх інших підстав за винятком прийняття до громадянства.

    Надання громадянства розпочинається з детальної перевірки наданих документів. Якщо будуть виявлені недоліки то не пізніше двох тижнів документи повертаються заявникові для приведення їх в належний стан.

    Якщо особа яка бажаю стати громадянином не усуне недоліків протягом 2 місяців то слідує відмова.

    Заява з пакетом документів проходить перевірку в декілька етапів загальний строк яких не може перевищувати 12 місяців:

    • Першим етапом є перевірка заява з документами у місцевому органі міграційної служби, після того направляється в обласну ДМС, а на сам кінець перевіряється Державною міграційною службою України.
    • Другим етапом є перевірка клопотання та наданої документації допоміжним органом (комісією) при Президентові України.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Беликов Олег  Александрович
    16.7%

    Добрый день. Чтобы у вашей девушки была возможность получить гражданство Украины, ей надо отказаться от молдавского гражданства. В ином случае речи о гражданстве Украины быть не может. Также потребуется проживание на территории Украины не менее 5 лет, в вашем случае - 2 после заключения брака. Чтобы получить гражданство надо знать язык, правильно оформить заявление и собрать полный список документов, выдающихся в разных инстанциях.

    Адвокат Евгений Александрович

    Антон!

    Закон України «Про громадянство України»:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2235-14#Text

    "Стаття 9. Прийняття до громадянства України

    Іноземець або особа без громадянства можуть бути за їх клопотаннями прийняті до громадянства України.

    Умовами прийняття до громадянства України є:

    1) визнання і дотримання Конституції України та законів України;

    2) подання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов’язання припинити іноземне громадянство (для іноземців).

    Іноземці, які перебувають у громадянстві (підданстві) кількох держав, подають зобов’язання припинити громадянство (підданство) цих держав.

    Іноземці, яким надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, замість зобов’язання припинити іноземне громадянство подають декларацію про відмову особи, якій надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, від іноземного громадянства.

    Іноземці із числа осіб, зазначених у частині двадцятій статті 4 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", замість зобов’язання припинити іноземне громадянство подають декларацію про відмову від іноземного громадянства особи, яка отримала посвідку на тимчасове проживання на підставі частини двадцятої статті 4 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

    Подання зобов’язання припинити іноземне громадянство не вимагається від іноземців, які є громадянами (підданими) держав, законодавство яких передбачає автоматичне припинення особами громадянства (підданства) цих держав одночасно з набуттям громадянства іншої держави, або якщо міжнародні договори України з іншими державами, громадянами яких є іноземці, передбачають припинення особами громадянства цих держав одночасно з набуттям громадянства України.

    Іноземці, які подали зобов’язання припинити іноземне громадянство, повинні подати документ про це, виданий уповноваженим органом відповідної держави, до уповноваженого органу України протягом двох років з моменту прийняття їх до громадянства України. Якщо іноземці, маючи всі передбачені законодавством цієї держави підстави для отримання такого документа, з незалежних від них причин не можуть отримати його, вони подають декларацію про відмову від іноземного громадянства;

    3) безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п’яти років.

    Ця умова не поширюється на іноземців чи осіб без громадянства, які перебувають у шлюбі з громадянином України понад два роки, і на іноземців чи осіб без громадянства, які перебували з громадянином України понад два роки у шлюбі, що припинився внаслідок його смерті. Дворічний термін перебування у шлюбі з громадянином України не застосовується до іноземців і осіб без громадянства, яким було надано дозвіл на імміграцію відповідно до пункту 1 частини третьої статті 4 Закону України "Про імміграцію".

    Для осіб, яким надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на три роки з моменту надання їм статусу біженця в Україні чи притулку в Україні, а для осіб, які в’їхали в Україну особами без громадянства, - на три роки з моменту в’їзду в Україну.

    Для іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на три роки з моменту набрання чинності контрактом про проходження військової служби у Збройних Силах України;

    4) отримання дозволу на імміграцію.

    Ця умова не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні або притулок в Україні, та на іноземців і осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу у Збройних Силах України або які прибули в Україну на постійне проживання до набрання чинності Законом України "Про імміграцію" (7 серпня 2001 року) і мають у паспорті громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року відмітку про прописку або отримали посвідку на постійне проживання в Україні;

    5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування. Ця умова не поширюється на осіб, які мають певні фізичні вади (сліпі, глухі, німі);

    6) наявність законних джерел існування. Ця умова не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні або притулок в Україні.

    Положення, передбачені пунктами 3-6 частини другої цієї статті, не поширюються на осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, у тому числі на іноземців і осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу у Збройних Силах України та нагороджені державною нагородою, на осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, і на осіб, які отримали посвідку на тимчасове проживання на підставі частини двадцятої статті 4 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства"

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Савченко Олександр
    33.3%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, Антоне!

    Закон України "Про громадянство України" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2235-14/conv#n107):

    Стаття 9. Прийняття до громадянства України

    Іноземець або особа без громадянства можуть бути за їх клопотаннями прийняті до громадянства України.

    Умовами прийняття до громадянства України є:

    1) визнання і дотримання Конституції України та законів України;

    2) подання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов’язання припинити іноземне громадянство (для іноземців).

    3) безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п’яти років.

    Ця умова не поширюється на іноземців чи осіб без громадянства, які перебувають у шлюбі з громадянином України понад два роки, і на іноземців чи осіб без громадянства, які перебували з громадянином України понад два роки у шлюбі, що припинився внаслідок його смерті.

    4) отримання дозволу на імміграцію.

    5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування. Ця умова не поширюється на осіб, які мають певні фізичні вади (сліпі, глухі, німі);

    6) наявність законних джерел існування. Ця умова не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні або притулок в Україні.

    До громадянства України не приймається особа, яка:

    1) вчинила злочин проти людства чи здійснювала геноцид;

    2) засуджена в Україні до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину (до погашення або зняття судимості) з урахуванням рівня загрози для національної безпеки держави;

    3) вчинила на території іншої держави діяння, яке визнано законодавством України тяжким або особливо тяжким злочином.

    Враховуючи зазначене, вашій дівчині для оформлення оформлення громадянства України на підставі шлюбу будуть потрібні наступні документи:

    1. заява (клопотання) про прийняття до громадянства ;
    2. нотаріально завірений переклад усіх сторінок паспорта іноземця;
    3. копія паспортного документа того із подружжя що є громадянином України;
    4. три фотографії;
    5. копія свідоцтва про шлюб що завірена нотаріусом;
    6. копія дозволу на імміграцію;
    7. посвідка на проживання, яке підтверджує перебування іноземного громадянина в нашій країні;
    8. документ що підтверджує знання української мови;
    9. довідка про відсутність судимості;
    10. зобов’язання припинити попереднє громадянство;
    11. квитанція про сплату держмита.
    Порядок оформлення громадянства України через шлюб:
    1. Перше що потрібно, так це законно перебувати в Україні та зареєструвати шлюб.

    Режим в'їзду на територію України для вашої дівчини безвізовий (за паспортом громадянина Республіки Молдова для виїзду за кордон), строки законного перебування по безвізу - 90 днів (Угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про безвізові поїздки громадян - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/498_062#Text).

    Протягом цього строку необхідно зареєструвати шлюб. Законодавством передбачено, що жінка та чоловік, які бажають зареєструвати шлюб, подають особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану на їх вибір, або для зручності та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану існує можливість записатися через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС

    При подані заяви про реєстрацію шлюбу жінка та чоловік пред’являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

    Іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред’явити:

    • національний паспорт або паспортний документ з відміткою про реєстрацію уповноваженого органу щодо законності їх перебування в Україні, якщо інше не передбачене чинним законодавством України.
    • якщо в паспортах або паспортних документах іноземців та осіб без громадянства відсутні відомості про сімейний стан їх власників, то вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання, та легалізований належним чином.
    Важливо!!! Зазначені документи можуть бути також видані або легалізовані консульською установою або дипломатичним представництвом цієї країни в Україні та надалі легалізовані Міністерством закордонних справ України.

    • якщо в паспортах або паспортних документах є відмітка про припинення шлюбу вищезазначених осіб, документ про те, що особа не перебуває в шлюбі, повинен бути пред’явлений за період після розірвання шлюбу. Документами, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним, можуть бути:
    1. свідоцтво про розірвання шлюбу;
    2. рішення суду про розірвання шлюбу;
    3. рішення суду про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили;
    4. свідоцтво про смерть одного з подружжя;
    5. висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо.
    До документів іноземців, осіб без громадянства, які є підставою для реєстрації шлюбу, складених іноземною мовою, обов’язково додається переклад тексту на українську мову, достовірність якого засвідчується дипломатичним представництвом або консульською установою України за кордоном, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного поживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави чи нотаріусом.

    Безпосередньо шлюб реєструється у відділах державної реєстрації актів цивільного стану після закінчення одного місяця з дня подання нареченими заяви про державну реєстрацію шлюбу. Однак, за наявності поважної причини і з дозволу керівника органу державної реєстрації актів цивільного стану державна реєстрація шлюбу проводиться до закінчення зазначеного строку на підставі спільної заяви наречених та документів, які підтверджують наявність поважної причини. А саме у разі вагітності нареченої, народження нею дитини та якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого за наявності документів, що підтверджують викладені факти, державна реєстрація шлюбу проводиться в день подання відповідної заяви або в будь-який інший день за бажанням наречених протягом одного місяця.

    2. Після реєстрації шлюбу вашій дівчині, а точніше вже дружині, потрібно покинути Україну та оформити візу типу «D» на підставі возз’єднання сім’ї та ще раз в’їхати в Україну.

    3. Оформити посвідку на тимчасове проживання.

    Для цього необхідно буде звернутися до структурного підрозділу територіального органу ДМС України за місцем вашого проживання та подати наступні документи:

    - паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, з візою типу Д;

    - засвідчений у встановленому порядку переклад на українську мову тексту сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними;

    - клопотання (подання) громадянина України, який перебуває у шлюбі з іноземцем ;

    - документ, що підтверджує факт перебування у шлюбі з громадянином України (свідоцтво про реєстрацію шлюбу);

    - копія паспорта громадянина України, з яким іноземець перебуває у шлюбі;

    - дійсний поліс медичного страхування;

    - платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або документ про звільнення від сплати державного мита.

    4. Після спливу двох років сімейного життя потрібно подати документи для виготовлення дозволу на імміграцію.

    І вже після цього необхідно буде звернутися в районне відділення Державної міграційної служби та подати документи для оформлення громадянства України на підставі шлюбу, а саме:

    1. заява (клопотання) про прийняття до громадянства ;
    2. нотаріально завірений переклад усіх сторінок паспорта іноземця;
    3. копія паспортного документа того із подружжя що є громадянином України;
    4. три фотографії;
    5. копія свідоцтва про шлюб що завірена нотаріусом;
    6. копія дозволу на імміграцію;
    7. посвідка на проживання, яке підтверджує перебування іноземного громадянина в нашій країні;
    8. документ що підтверджує знання української мови;
    9. довідка про відсутність судимості;
    10. зобов’язання припинити попереднє громадянство;
    11. квитанція про сплату держмита.

    Після успішного проходження документів через усі інстанції (а це, зокрема, районні, районні в місті відділи (сектори) та обласні управління Державної міграційної служби, ДМС України та Комісія з питань громадянства при Президентові України), рішення про прийняття до громадянства України приймається Президентом України, про що видається відповідний указ. Після цього іноземцю видається тимчасове посвідчення громадянина України.

    Паспорт громадянина України іноземець матиме змогу отримати лише після офіційного документального підтвердження припинення його попереднього іноземного громадянства.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога (тисніть "Звернутися").

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Сергеевич Сергей  Юрко
    16.7%
    Сергеевич Сергей Юрко 3 года назад

    Адвокат, г. Черкассы, 11 лет опыта

    Общаться в чате

    Підтримую думку колег, описану вище. Шлях до здобуття громадянства України - це складна бюрократична процедура, на яку у вас піде багато нервів. Одразу з наскоку громадянство України для дівчини після перетину кордону вам оформити не вдасться. Слід вирішувати проблеми поетапно.

    Після перетину кордону Вам потрібно перш за все подбати щоб ваша дівчина перебувала в Україні на законних підставах. Різні види віз мають обмежений термін дії, а перебування в Україні для громадян країн з якими у нас "безвіз" (Молдова) теж обмежено 90 днями протягом 180 днів, а тому, для тривалого проживання в Україні потрібно звернутися до Міграційної служби та оформити спочатку посвідку на тимчасове проживання. Вона надається терміном на 1 рік, але в подальшому її термін дії можна продовжувати. Перелік документів можна знайти на сайті або в територіальних органах міграційної служби. Для отримання цієї посвідки потрібні підстави (навчання, робота в Україні або, наприклад, воз'єднання сім'ї). Ч. 14 ст. 4 ЗУ "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

    Тому я рекомендую вам перед зверненням до міграційної все-таки одружитися на дівчині (щоб мати підставу воз'єднання сім'ї), але зважайте на те, що у РАЦС дата реєстрації визначається не раніше ніж через місяць після подання відповідної заяви (щоб термін легального перебування в Україні для дівчини не сплив).

    Після того як забезпечите вашій майбутній дружині законні підстави для тривалого перебування на території України - можна переходити до виконання вимог прийняття до громадянства України, передбачених ст. 9 ЗУ "Про громадянство України" про які детально писали колеги в попередніх відповідях.

    Костромина Виктория

    https://dmsu.gov.ua/poslugi/nabuttya-gromadyanstva... - Набуття громадянства України

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2235-14#Text - Про громадянство України

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9F%D1%9...

    Громадянство України набувається:

    • за народженням (ст. 7 Закону);
    • за територіальним походженням (ст.8);
    • внаслідок прийняття до громадянства (ст.9);
    • внаслідок поновлення у громадянстві (ст.10);
    • внаслідок усиновлення (ст.11);
    • внаслідок встановлення над дитиною опіки чи піклування, влаштування дитини в дитячий заклад чи заклад охорони здоров’я, в дитячий будинок сімейного типу чи прийомну сім’ю або передачі на виховання в сім’ю патронатного вихователя (ст.12);
    • внаслідок встановлення над особою, визнаною судом недієздатною, опіки (ст.13);
    • у зв’язку з перебуванням у громадянстві України одного чи обох батьків дитини (ст.14);
    • внаслідок визнання батьківства чи материнства або встановлення факту батьківства чи материнства (ст.15);
    • за іншими підставами, передбаченими міжнародними договорами України (угоди про спрощений порядок зміни громадянства).

    Умови та підстави за яких можна стати громадянином України, вичерпно передбачені ЗУ «Про громадянство України». Кожна із підстав для отримання громадянства України передбачає свій порядок, особливі умови та перелік додаткових необхідних документів

    Документи для отримання громадянства України через шлюб

    Потрібно подати ось такий примірний перелік документів:

    • заповнену заяву у двох примірниках;
    • 3 фотографії 35х45мм.;

    також, залежно від підстав та певних юридичних фактів, слід подати один із таких документів:

    1. для осіб без громадянства – декларацію про те що немає громадянства другої держави або зобов’язання припинити іноземне громадянство для іноземців;
    2. документ який може підтвердити факт безперервного перебування в шлюбі два роки;
    3. копію паспорта чоловіка або дружини громадянина України;
    4. свідоцтво про смерть (копія);
    5. документ яким можна підтвердити знання державної мови ( додаток до атестату чи диплому де вказано про вивчення української мови );
    6. підтвердження достатнього фінансового забезпечення за останні 6 місяців з моменту подачі заяви;
    7. інші документи.

    .

    Ковальчук Владимир
    10%

    Распространенная ситуация брака с гражданином Украины, на основании которого возникает право иностранца на ВНЖ и в дальнейшем ПМЖ на территории Украины.

    Право на ВНЖ - право на временное проживание - подтверждается Временным Видом на жительство.

    Право на ПМЖ - право на постоянное проживание - подтверждается Постоянным Видом на жительство.

    Вид на жительство - это документ, удостоверяющий личность иностранного гражданина или лица без гражданства, что подтверждает его право на временное или постоянное проживание на территории Украины.

    Срок действия Временного Вида на жительство на основании брака с гражданином Украины составляет один календарный год с момента оформления и подлежит продлению срока действия на следующий срок. Также законодательство Украины предусматривает подачу документов на продление вида на жительства не позднее 10 календарных дней до окончания срока действия. Важно то, что вид на жительство на основании брака с гражданином Украины дает право иностранному гражданину получить Постоянный вид на жительство в Украине⇒ только после истечения срока 2-х лет после заключения брака, которая указана в документе, подтверждающем факт его регистрации.

    Срок действия Постоянного Вида на жительство на основании брака с гражданином Украины является неограниченным и не предусматривает продление.Если брак заключен на территории Украины, процедуру оформления Вида на жительство можно разделить на следующие этапы:

    Этап

    1.

    Въезд на территорию Украины по краткосрочной визе С (в случае наличия визового порядка въезда со страной гражданства иностранного гражданина)

    2.

    Заключение брака с гражданином Украины

    3.

    Выезд за пределы Украины в страну гражданства иностранца

    4.

    Получение визы D (в случае наличия визового порядка въезда со страной гражданства иностранного гражданина) в стране гражданства или постоянного проживания иностранного гражданина

    5.

    Въезд на территорию Украины

    6.

    Подача и оформление документов для получения Временного Вида на жительство

    7.

    Личное получение Временного вида на жительство в Государственной миграционной службе Украины

    8.

    Регистрация места проживания и проставления штампа в Удостоверение на временное проживание

    9.

    Подача и оформление документов для получения Постоянного вида на жительство (по истечении срока 2-х лет после заключения брака, которая указана в документе, подтверждающем факт его регистрации)

    10.

    Личное получение Постоянного вида на жительство в Государственной миграционной службе Украины

    11.

    Проставление штампа в Удостоверение на постоянное проживание о регистрации места проживания

    Гончаренко Константин
    6.7%

    Здравствуйте.

    Если у Вас ранее был оформлен временный вид на жительство, то согласно действующего законодательства Украины Вы можете его продлить, если обстоятельства по которым он был выдан впервые, еще действуют. Тоесть, это значит, что в данном случае, Вы можете продлить временный вид на жительство только с целью продления срока обучения, что подтверждается соответствующими документами.

    Вам нужно будет оформлять новый временный вид на жительство именно на основании брака в предусмотренном законом порядке. И лишь тогда будете иметь право продливать его только на основании свидетельства о заключении брака, поскольку как указано выше продлить вид на жительство можно только по тем основаниям, по которым он выдавался впервые.

    Далее Вам необходимо обратиться в орган регистрации актов гражданского состояния(ЗАГС) по месту регистрации/проживания будущей жены:

    Предоставить документы согласно ПРАВИЛ ГОСУДАРСТВЕННОЙ РЕГИСТРАЦИИ АКТОВ ГРАЖДАНСКОГО СОСТОЯНИЯ УКРАИНЫ.

    удостоверяющие личность(паспорта жениха и невесты)

    Справку о месте регистрации.

    Справку о легальном пребывании на территории Украины( для иностранных граждан)

    Учитывая ситуацию с продлением карантинных мер в Украине вызванных пандемией коронавирусной инфекции COVID -19, СЛЕДУЕТ подавать документы почтой или онлайн через сайт конкретного ЗАГСА или при помощи електронных сервисов Министерства юстиции Украины в сети интернет.

    Справки и рекомендации по процедуре бракосочетаний необходимо получить по телефону конкретного ЗАГСА.

    Контакты можно найти на официальных сайтах указанных государственных органов

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Киншов Дмитрий Сергеевич

    Добрий ранок.

    Статтею 6 ЗУ "Про громадянство України" вказані підстави набуття громадянства:

    Громадянство України набувається:

    1) за народженням;

    2) за територіальним походженням;

    3) внаслідок прийняття до громадянства;

    4) внаслідок поновлення у громадянстві;

    5) внаслідок усиновлення;

    6) внаслідок встановлення над дитиною опіки чи піклування, влаштування дитини в дитячий заклад чи заклад охорони здоров’я, в дитячий будинок сімейного типу чи прийомну сім’ю або передачі на виховання в сім’ю патронатного вихователя;

    7) внаслідок встановлення над особою, визнаною судом недієздатною, опіки;

    8) у зв’язку з перебуванням у громадянстві України одного чи обох батьків дитини;

    9) внаслідок визнання батьківства чи материнства або встановлення факту батьківства чи материнства;

    10) за іншими підставами, передбаченими міжнародними договорами України.

    Все залежить від того, чи наявні у Вас такі підстави. Наприклад, щоб прийняти громадянство (п. 3) потрібно проживати в Україні протягом 5 років.

    Але, у Вас є змога отримати посвідку на проживання в Україні (постійна або тимчасова). з цим питанням Вам необхідно звернутися до ДМС України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України