Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 07 сентября 2020, вопрос №28241

формулировка предмета договора

можно ли так сформулировать предмет договора, т.е. сделать единый договор (рамочный) на оказание услуг и поставку товара?
1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Виконавець зобов’язується виконати, а Замовник прийняти й оплатити роботи по виготовленню металовиробів та послуги з металообробки (надалі Товар), згідно креслень або Технічних завдань (ТЗ) Замовника в кількості зазначених у Додаткових угодах та/або рахунках-фактурах, що є невід’ємною частиною цього Договору.

Ответы юристов (1)

    Луговой Борис  Владленович
    Общаться в чате Луговой Борис Владленович 3 года назад

    Адвокат, г. Запорожье, 4 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день. Вы сформулировали условия договора подряда, а не оказания услуг или поставки товара.

    Согласно Гражданского кодекса Украины:

    Стаття 837. Договір підряду

    1. За договором підряду одна сторона (підрядник) зобов'язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов'язується прийняти та оплатити виконану роботу.

    2. Договір підряду може укладатися на виготовлення, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої роботи з переданням її результату замовникові.

    3. Для виконання окремих видів робіт, встановлених законом, підрядник (субпідрядник) зобов'язаний одержати спеціальний дозвіл.

    4. До окремих видів договорів підряду, встановлених параграфами 2-4 цієї глави, положення цього параграфа застосовуються, якщо інше не встановлено положеннями цього Кодексу про ці види договорів.

    В Украине действует свобода договора, то есть стороны могут в договоре предусмотреть любые условия которые не противоречат закону и традициям делового оборота:

    Стаття 627. Свобода договору

    1. Відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

    2. У договорах за участю фізичної особи - споживача враховуються вимоги законодавства про захист прав споживачів.

    Также стороны могу заключать смешанные договора (то есть такие которые содержат элементы разных договоров):

    Стаття 628. Зміст договору

    1. Зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

    2. Сторони мають право укласти договір, в якому містяться елементи різних договорів (змішаний договір). До відносин сторін у змішаному договорі застосовуються у відповідних частинах положення актів цивільного законодавства про договори, елементи яких містяться у змішаному договорі, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті змішаного договору.

    Обращайтесь поможем составить необходимый договор.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України