Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 жовтня 2020, питання №30271

Как получить приписное свидетельство в 17 лет? Я не получил приписное свидетельство в 16, что мне грозит? Приписное свидетельство мне нужно, чтобы поменять фамилию

Я учусь дистанционно с 7 класса. Сейчас я в 11. Поэтому не проходил медкомиссию в военкомате и не знал о приписном свидетельстве. Сейчас мне нужно получить приписное свидетельство для смены фамилии, его требуют в ЗАГСе.
Что мне грозит? Чего мне ждать и что нужно знать о своих правах?

Відповіді юристів (1)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Доброго вечора. Відповідно до Статті 211-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення Неявка громадян на виклик у військовий комісаріат без поважних причин для приписки до призовної дільниці - тягне за собою накладення штрафу до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. У даному випадку це 17 гривень.

    Відповідно до частини 3 статті 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" приписці до призовних дільниць підлягають громадяни України чоловічої статі , яким у рік приписки виповнюється 17 років.

    Отже, Ви маєте з'явитись до районного військового комісаріату із паспортом , довідкою з місця навчання та характеристикою з місця навчання (за загальним правилом) , пройти медичну комісію (ВЛК) і за результатами медичного огляду або бути приписаним до призовної дільниці , взятим на облік призовників чи у випадку непридатності до військової служби за станом здоров'я прийнятим на облік військовозобов'язаних.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України