Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 06 октября 2020, вопрос №30363

Получение недополученной пенсии без прописки

Здравствуйте. Суть вопроса следующая. Я вступил в наследство, и мне нужно в пенсионном фонде получить недополученную пенсию отца, так как я наследник. Документы от нотариуса на руках. но я нигде не прописан. В пенсионном фонде сказали, что я не смогу без прописки получить недополученную пенсию, что программа не пропустит меня. Скажите пожалуйста, законно ли это? и могу ли я получить недополученную пенсию без прописки? Спасибо

Ответы юристов (1)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    • Заява про виплату недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера подається особою до органу Фонду, в якому померлий перебував на обліку як одержувач пенсії.
    • Нормативно-правових актів, які б установлювали можливість реалізації права на одержання пенсії тільки при наявності реєстрації місця проживання в Україні, нема. Мало того, згідно зі ст. 2 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні"відсутність реєстрації не є підставою для відмови громадянинові в реалізації його прав, передбачених Конституцією та законами України, у цьому випадку права на соціальне забезпечення в старості.
    • Закріплюючи на конституційному рівні право на соціальний захист кожного громадянина, без будь-яких винятків, держава реалізує положення статті 24 Конституції України, відповідно до яких громадяни мають рівні конституційні права і не може бути обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

    Подавайте документи, якщо відмовлять - звертайтеся, допоможу скласти скаргу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України