Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 19 жовтня 2020, питання №31169

Розірвання контракту с ДСНС та підписання нового в ЗСУ

Доброго дня, чи є можливість, що мені не доведеться виплачувати кошти(як мені пояснили, ці кошти - це гроші за оплату навчання, коли я навчався в университеті на бюджеті), якщо я розірву контракт з ДСНС та підпишу новий, але в ЗСУ?

Відповіді юристів (1)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Доброго вечора! За загальним правилом, Ви вступаючи до відомчого ВНЗ після отримання відповідної освіти та спеціального звання начальницького складу ( у данному випадку лейтенанта служби цивільного захисту) маєте відслужити (відпрацювати) 5 років на відповідних посадах начальницького складу в ДСНС.

    Якщо Ви розриваєте зазначений контракт , то ДСНС має право звернутися із позовом до суду, за яким може стягнути кошти за навчання у відомчому ВНЗ у статусі курсанта.

    Окрім того, стосовно підписання контракту із Збройними силами України. Якщо Ви плануєте підписати контракт осіб офіцерського складу і отримати відповідне військове звання у порядку переатестації , то строк такого контракту буде також 5 років.

    Якщо ж плануєте підписати контракт рядового складу - за загальним правилом 3 роки.

    Для детальнішого вивчення питання звертайтесь особисто. На все добре!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України