Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 20 октября 2020, вопрос №31245

Як розірвати угоду про відпрацювання 3-х років в медичному закладі?

Доброго дня.
Я випускник 2017 року навчання. Саме в цей рік нам було повідомлено про можливість відмови за розподілом університету. Але я навчалася за замовленням сільської амбулаторії. Яка в тому ж 2017 році дала відкріплення від їхнього медичного закладу, і що заклад не має фінансових заперечень.
Тобто, я написала відмову в університеті від їх розподілу, мала те відкріплення і мала право вільного вибору. Знайшла місце інтернатури в рідному місті, з якого мені напислаи листа про те, що вони мені дають місце інтернатури. Влаштувалась на інтернатуру. І звичайно ж дали підписати строковий договір, що я маю їм відпрацювати 3 роки після інтернатури.
Але я пропрацювала 1 рік 3 міч і хочу звільнитися.
В мене тато інвалід ІІ групи.
Які документи мені потрібно зібрати для отримання дозволу МОЗ на розірвання договору про відпрацювання, та чи це можливо взагалі? Дякую завчасно за відповідь.

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Необходимо изучать договор, заключенный между Вами и медучреждением, в котором Вы проходили интернатуру: в частности условия досрочного расторжения договора и последствия такого расторжения.

    Обращайтесь, с уважением адвокат Татьяна Власенко

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий вечір!

    "Порядок працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0246-98

    Відповідно до пункту 9 Порядку розірвати таку угоду випускник має право з наступних причин:

    - встановлення інвалідності I або II групи, внаслідок чого випускник не може стати до роботи за місцем призначення;

    - встановлення інвалідності I або II групи у дружини (чоловіка) випускника або у одного з його батьків (чи осіб, які їх замінюють);

    - якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину віком до трьох років або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); які мають одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

    - у разі проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Прикордонних військах, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника;

    -у разі вступу випускників вищих закладів освіти I-II рівнів акредитації до вищих закладів освіти III-IV рівнів акредитації.

    При наявності хоч однієї і вказаних мною обставин, з урахуванням Конституції України, Закону України "Про освіту", Порядку, Ви маєте право розірвати угоду та Вам не потрібно відпрацьовувати.

    У разі наявності запитань звертайтеся!

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України